Lufthansa lukker og slukker i Berlin-Tegel

Det bliver Lufthansa, der sammen med Air Berlin gennemfører de sidste flyvninger til Berlin Tegel Airport den 2. juni. Tyrkiske Pegasus Airlines bliver sidste selskab i Schönefeld, mens tyske Condor som det første flyselskab indleder den nye æra fra Flughafen Berlin Brandenburg Willy Brandt den 3. juni.

Søndag den 3. juni slår Berlin Brandenburg Airport dørene op til en af Nordeuropas største og mest moderne lufthavne.

Forud er gået et stort planlægningsarbejde, derhar skabt rammerne om en ny storlufthavn til erstatning for Berlins tidligere tre lufthavne, henholdsvis Tempelhof, Tegel og Schönefeld.

Det bliver en historisk afsked med Berlin Tegel Airport, når de sidste rutefly lander i lufthavnen lørdag aften den 2. juni.

Som fartplanerne ser ud lige nu, bliver det Lufthansa, der sammen med Air Berlin skal lukke og slukke i Tegel. De sidste fly ankommer til Tegel kl. 22.50 lørdag aften. Det er Lufthansa-fly fra Frankfurt og München samt et Air Berlin-fly fra Tenerife.

Søndag morgen er det derimod KLM og Iberia, der flyver de absolut sidste to afgange fra Tegel. KLM sætter kl. 06.00 kursen mod Amsterdam med et Embraer E190 fly, mens Iberia efter planen kl. 07.20 sender et Airbus A320-fly afsted mod Madrid.

I Berlin Schönefeld Airport er det tyrkiske Pegasus Airlines, der forventes at lukke og slukke. Kl. 01.15 natten mellem lørdag og søndag ankommer et Boeing 737-800 fly fra Istanbul-Sabiha Gökçen Airport, og flyet returnerer kl. 01.55 til Tyrkiet,hvormed flight PC844 sålede bliver det sidste rutefly, der forlader Schönefeld.

Condor først ud af Brandenburg

Søndag morgen vågner berlinerne op til en festlig dag med stor festivitas og åbningsarrangement i Berlin Brandenburg Airport.

Men allerede aftenen forinden, har et par flyselskaber tyvstartet ved at gennemføre ankomster i den nye lufthavn. Således ankommer Brussels Airlines fra Bruxelles kl. 21.20 i Brandenburg i stedet for Tegel, hvilket også er tilfældet med SWISS flight LX952 fra Zürich, der ankommer kl. 22.05 i Brandenburg.

Tidligt på morgenen ankommer det første interkontinentale fly til Brandenburg. Det er Qatar Airways med et Airbus A320-fly fra Doha.

Men søndag morgen er der fuldt afrejseprogram fra den nye storlufthavn, hvor tyske Condor indleder med tre afgange allerede kl. 05.30. Det er flyvninger til Heraklion (Kreta), Rhodos og Antalya.

SAS lukker på Tegel, og åbner på Brandenburg

Sidste fly fra Danmark til Tegel Airport ankommer lørdag den 2. juni kl. 13.10. Det er SAS rute SK1675, der med en Bombardier CRJ900 afslutter den over 20-årige lange periode med flytrafik fra København til Tegel siden Tysklands genforening i oktober 1990.

Fra Københavns Lufthavn ankommer det britiske lavprisflyselskab easyJet kl. 13.50 i Schönefeld, og bliver således det sidste rutefly fra Danmark til den tidligere østtyske lufthavn.

Første ankommende fly fra Danmark til Brandenburg Airport er SAS flight SK1673 fra København, der søndag den 3. juni lander kl. 09.10. Flyet er et Bombardier CRJ900.