Lufthansa A330-300.

Lufthansa lukker rute til Kolkata

Flyruten mellem Frankfurt og Kolkata i den indiske stat Vestbengalen bliver den fjerde interkontinentale flyrute, som Lufthansa har valgt at lukke i 2012. Ruten lukker ved sommertrafikprogrammets start den 25. marts 2012.

De interkontinentale ruterfalder på stribe hos Lufthansa i øjeblikket. Det skyldes til dels mangel på fly, men angiveligt også en gennemgribende vurdering af lønsomheden i selskabets mange interkontinentale ruter.

Først valgte Lufthansa at lukke ruten fra Frankfurttil Calgary i Canada fra februar måned næste år, sidenhen kom turen til den sydkinesiske by Guanhzhou, som fra foråret mister tre ugentlige flyforbindelser fra Frankfurt.

Endelig er detkommet frem, at den annoncerede rute fra München til Mexico City, som skulle have været åbnet den 26. marts 2012, er taget ud af programmet igen.

Nu er turen så kommet til det indiske marked, hvor ruten fra Frankfurt til Kolkata lukker ned den 25. marts næste år, når der tages hul på sommertrafikprogrammet.

Ruten har været befløjet siden efteråret 2006 og derflyves i øjeblikket tre gange ugentligt fra Frankfurtmed Airbus A330-300 betjening. Tilbage i sommerfartplanen 2008 har Lufthansa været helt oppe på fem ugentlige frekvenser på ruten.

Emirates står klar

Fra København er Lufthansa-ruten i dag den hurtigste forbindelse til Kolkata med en samlet rejsetid på 12 timer og 40 minutter.

De danske rejsende til Kolkata vil formentlig fremover benytte sig af den daglige forbindelse med Emirates via Dubai. Denne forbindelse har en samlet rejsetid på 13 timer og 50 minutter.

Lufthansas exit fra Kolkata-ruten er endnu et eksempel på, hvor vanskeligt det er for de store europæiske netværksoperatører som Air France-KLM, British Airways og Lufthansa at konkurrere imod de fremadstormende selskaber fra Mellemøsten.