Airbus A340-600 fra Lufthansa.

Lufthansa lukker rute til Sao Paulo

Fra vintertrafikprogrammets start ved udgangen af oktober måned lukker Lufthansa den daglige rute mellem München og Sao Paulo.

Lufthansa har løbende i løbet af 2016 foretaget rutetilpasninger, da selskabet er af den opfattelse, at der er er overkapacitet i marked, hvilket er en trussel for rentabiliteten i nogle ruter.

En af disse kan være ruten fra München til Guarulhos-lufthavnen i Sao Paulo. I dag betjenes ruten på daglig basis, men fra den 30. oktober lukker ruten ned. Det skriver Airlineroute.net.

Hidtil har Lufthansa fløjet ud af München kl. 22.20 med A340-600 fly med plads til 297 passagerer i en fireklasses konfiguration. Returrejsen fandt sted kl. 18.00 fra Sao Paulo den følgende dag med ankomst i München næste morgen kl. 09.50.

Det er særligt de store firemotorers A340-600-fly, som Lufthansa ønsker at udfase, og indtil videre er mindst tre fly trukket ud af produktionen for at optimere ruteprogrammet.

Fastholder rute fra Frankfurt
Selvom Lufthansa lukker ned i München, så er der stadig muligt at flyve fra Tyskland til den brasilianske storby. Fra Frankfurt flyves der dagligt med Boeing 747-8 med plads til 364 passagerer.

Den hurtigste flyforbindelse fra København til Sao Paulo er stadig med SWISS via Zürich. Denne flyverejse kan tilbagelægges på 14 timer og 55 minutter, mens der skal bruge omkring en halv time længere rejsetid, hvis man vil flyve med Lufthansa via Frankfurt eller München.

Lufthansa har allerede lukket ruterne til Kuala Lumpur og Jakarta fra Frankfurt, ligesom ruten fra München til Dubai heller ikke kunne stå sig i konkurrencen med de mellemøstlige flyselskaber.

Ruten fra München til Sao Paulo blev åbnet den 13. september 2006 og fik således en levetid på omkring 10 år.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa må sætte langdistancefly på jorden

Lufthansa åbner og lukker ruter

Lufthansa genåbner rute til Rio de Janeiro

Lufthansa genåbner rute til Rio de Janeiro