En Boeing 737-800 fra Norwegian. Foto: Norwegian/Lufthansa Technik

Lufthansa og Norwegian forlænger samarbejdet

Norwegian fortsætter partnerskabet med Lufthansa Technik, der også i de næste fem år skal foretage serviceeftersyn af lavprisflyselskabets flåde af Boeing 737-800.

Et mangeårigt samarbejde mellem Norwegian og Lufthansa kører videre også i de kommende år.

De to parter har underskrevet en ny kontrakt, og Lufthansa Technik vil dermed også i de næste fem år stå for fuldt serviceeftersyn af Norwegians 90 Boeing 737-800. Eftersynene sker hos Lufthansa Techniks faciliteter i Budapest i Ungarn inden for rammerne af en såkaldt Total Base Maintenance Support-aftale (TBS).

“Lufthansa Technik vandt denne kontrakt efter en stor og omfattende global udbudsproces, der var krævende både for Lufthansa Technik og Norwegian. Kvaliteten og pålideligheden af Lufthansa Techniks tidligere service har overbevist os om fortsat at stole på vores tyske partner med hensyn til serviceeftersyn af vores Boeing 737NG-flåde,” siger Paul Salwik, chef for tekniske indkøb i Norwegian.

Vellykket samarbejde
De første serviceeftersyn i kontrakten begynder i september 2020, og Lufthansa Technik ser frem til fortsat at servicere det norske lavprisflyselskab.

”Vi er glade for, at denne nye kontrakt fortsætter et vellykket samarbejde med Norwegian, der strækker sig tilbage til 2007. Med vores tjenester vil vi spille vores rolle i at sikre, at dette innovative flyselskab fortsætter med succes,” siger Tanja Pustolla, ansvarlig salgsrepræsentant i Lufthansa Technik.

En TBS-aftale er blandt andet kendetegnet ved at være en kommerciel servicepakke, der er tilpasset den enkelte kundes behov.

Eftersyn af hjul, bremser og motorer
Lufthansa Technik har i alt fem steder i Europa, hvor der foretages serviceeftersyn af fly. Afdelingen i Budapest vil levere det, der står i kontrakten, men Norwegian vil som TBS-kunde have adgang til alle fem afdelinger for yderligere eller ikke-planlagt vedligeholdelse.

Samarbejdet mellem Norwegian og Lufthansa Technik begyndte for 13 år siden med komponentforsyning inden for rammerne af en såkaldt Total Component Support-kontrakt (TCS).

Senere varetog Lufthansa Technik også vedligeholdelse af hjul og bremser på Boeing 737NG-flyene. Herudover leverer selskabet også serviceeftersyn af motorer af typen CFM56-7B, og denne aftale blev forlænget med fem år i september 2018. Lufthansa Technik har siden 2012 foretaget serviceeftersyn af Norwegians fly.

 

Relaterede artikler:

Norwegian indgår aftale med Lufthansa-selskab

Lufthansa-selskab leaser fly via Norwegian

Lufthansa også i kontakt med Norwegian