(Foto: Lufthansa ID: 499381)

Lufthansa også i kontakt med Norwegian

Det er ikke alene IAG, der bejler til Norwegian. Lufthansa bekræfter, at selskabet også har rettet henvendelse til det norske lavprisflyselskab.

Kursen på Norwegian-aktien mandag på Oslo Børs. Således var den norske luftfartsaktie ved slutningen af dagens handel steget med lidt mere end 10 procent baseret på informationer om, at Lufthansa også har meldt sig i rækken af potentielle købere af det norske lavprisflyselskab.

Hidtil er det kun IAG, der officielt har vist interesse for Norwegian og opkøbt 4,61 procent af selskabets aktier efterfulgt af to indikative købstilbud, som begge er blevet afvist af Norwegians bestyrelse.

I sidste uge kom det frem, at mange bejlere har kontaktet selskabet, og en af disse er Lufthansa Group, der er Europas største luftfartskoncern.

“Der kommer endnu en konsolideringsbølge. Derfor har vi også rettet henvendelse til Norwegian,” bekræfter Lufthansas koncernchef Carsten Spohr til Süddeutsche Zeitung.

Strategisk merværdi og pris
Interessen for Norwegian handler i høj grad om lavprisdatterselskabet Eurowings, som i dag har en solid position i Tyskland og Østrig. Hvis Lufthansa kan konsolidere Norwegian ind i Eurowings, vil selskabet hurtigt kunne få fodfæste på en række nye nye markeder.

Lufthansa-topchefen understreger, at hvis en overtagelse skal finde sted, vil det være “et spørgsmål om strategisk merværdi, pris og konkurrenceevne,” hedder det i interviewet med det tyske medie.

Hos IAG slog man i sidste uge fast, at selskabet ikke ønsker at være med i en budkrig om Norwegian, da det “ikke er en investering, som man behøver at foretage.”

Men alt tyder netop på, at der kan blive tale om en budkrig, efterhånden som flere aktører melder sig på banen og officielt bekræfter interessen i det norske lavprisflyselskab.

 

Relaterede artikler:

Norwegian: Mange vil købe eller fusionere

Qatar-chef: Norwegian har ingen fremtid alene

Analytiker: ‘Bjørn Kjos vil sælge til den rigtige pris’

Norwegian afviser købstilbud fra IAG

IAG kan udnytte uforløst potentiale i Norwegian