Airbus A340-600 fra Lufthansa.

Lufthansa overvejer premium economy

Lufthansas bestyrelse forventes i dag at vedtage, at det tyske luftfartsselskab skal gøre selskaber som Air France, British Airways og SAS selskab og indføre en premium economy klasse på langdistanceflyene.

Lufthansa forventes i dag at beslutte at indføre en fjerde klasse på sine langdistancefly. Bestyrelsen i det tyske luftfartsselskab skal således, ifølge det tyske magasin Spiegel, i dag tage stilling til, om selskabet skal have en premium economy klasse.

Hvis bestyrelsen vender tommelfingeren opad vil Lufthansa langt om længe følge i hælene på en lang række konkurrenter, som har haft premium economy produktet i adskillige år. Hos British Airways kaldes produktet World Traveler Plus Class, mens Air France har navngivet det Premium Voyageur Class. Hos hjemlige SAS hedder premium economy-produktet Economy Extra.

Premium-sæderne skiller sig ofte ud fra den almindelige economy class ved at have bedre benplads, bredere sæder, strømstik og mulighed for at læne sædet en smule længere tilbage.

Undgå masseflugt
Tanken er, at produktet skal kile sig ind mellem economy og business class og appellere til de virksomheder, som ikke længere nødvendigvis er interesserede i at punge ud til en business class-billet, men som heller ikke vil byde sine ansatte en otte eller 12 timers tur på economy.

Ifølge Spiegels oplysninger, er Lufthansa dog nervøse for, at mange virksomheder vil flytte deres rejsende medarbejdere fra Business Class og ned på Premium Economy, når selskabet indfører produktet. Lufhansas business class bliver ofte kritiseret af hyppigt rejsende. Blandt andet fordi sæderne kun kan lægges ned i en 165 graders vinkel, og ikke fuldstændig fladt i en 180 graders vinkel. Lufthansa er ved at indføre nye Business Class-sæder, der kan ligges helt fladt ned. Men de er indtil videre kun at finde ombord på selskabets helt nye Boeing 747-8i fly, der kun bruges på ganske få ruter.

For at undgå en masseflugt bagud i flyene er det sandsynligvis tanken, at speede processen med installation af de nye business class-sæder op. Og først derefter indføre den nye premium economy class.