Lufthansa Cargo udvider flåden gennem en wetlease-aftale. (Foto: Lufthansa Cargo | PR)

Lufthansa siger Hello Europe

En øget efterspørgsel på transport af gods har fået Lufthansa Cargo til udvide flåden med en ombygget Airbus A321 der skal åbne nye forretningsmuligheder for fragtselskabet.

Mange webshops har haft gyldne tider under COVID-19-krisen, hvor blandt andet periodevise nedlukninger af en stor del af detailhandlen har ført til, at forbrugerne i stedet har købt deres varer på internettet.

Den udvikling har betydet en stigningen i efterspørgslen på luftfragt, og tendensen ser ud til at fortsætte. Det mener Lufthansa Cargo i hvert fald. Selskabet har netop udvidet flåden med fragtudgaven af Airbus A321.

Det nye fragtfly er blevet døbt ”Hello Europe”, da Lufthansa Cargo siden 2013 har haft tradition for, at fly navngives efter de markeder, hvor de forventes at være mest aktive. Fragtselskabet oplyser, at Dublin, Manchester, Istanbul, Tel Aviv, Malta samt Tunis vil blive befløjet af fragtflyet.

Derudover vil flyet også transportere gods til Kairo i løbet af sommeren, da Egyptens hovedstad tilføjes til rutenetværket den 29. marts. Ifølge Lufthansa Cargo vil de nye fragtdestinationer i første omgang blive betjent to til tre gange om ugen med flyvninger til og fra Frankfurt.

Flyves af andet Lufthansa-selskab
A321-flyet transporterede tidligere passagerer, men det er sidenhen blev ombygget til et fragtfly. Det betyder blandt andet, at der nu kan opbevares paller på dækket, og at flyet har fået installeret fragtdøre. Det øger effektiviteten, når flyet skal lastes og losses, oplyser Lufthansa Cargo.

Flyet foretog sin jomfrurejse for selskabet i denne uge på en flyvning fra Frankfurt til Manchester via Dublin.

Flyet vil blive opereret af Lufthansa CityLine på en wetlease-aftale. Det betyder, at Lufthansa-søsterselskabet stiller fly, besætning, vedligehold og forsikring til rådighed, mens Lufthansa Cargo har solgt fragtkapaciteten.

Vil udvide flåden med endnu et fly
Flyets vingespænd er 34,10 meter, det har kapacitet til at medbringe 28 ton gods og kan flyve 3.500 kilometer, når det er fuldt lastet. Det bliver det første Airbus-fly i flåden hos Lufthansa Cargo, der hidtil har haft 11 Boeing 777-fragtfly til rådighed.

Det bliver dog ikke det sidste. Ifølge flyselskabet er det planen, at der skal tilføjes endnu et A321-fragtfly til flåden i slutningen af sommeren i år. Dette vil også blive wetleaset via Lufthansa CityLine.

Dorothea von Boxberg, der er koncernchef for Lufthansa Cargo, understreger, at den nye flytype er en vigtig brik i at understøtte selskabets udvikling, da muligheden for at betjene mellemlange distancer er attraktiv i forhold til udviklingen inden for internethandel.

“Lufthansa Cargo kan nu tilbyde kunderne hurtig levering og e-handels-løsninger inden for Europa samt til udvalgte mellemdistance-destinationer. Det nye fly vil betjene en bred vifte af kunder og ruter – både planlagte og chartrede. Vi ser frem til at kunne levere nødvendig ekstra kapacitet på det europæiske marked, og yderligere styrke vores position som det førende luftfragtselskab i Europa.”

 

Relaterede artikler:

Lufthansa-initiativ kan bane vejen for SAS

Lufthansa lander nyt milliardunderskud

Lufthansa konverterer to A321’ere til fragtfly