Lufthansa Airbus A350-900 i München Lufthavn. (Foto: Alex Tino Friedel ATF Pictures/Lufthansa PR)

Lufthansa-strejke aflyst

I sidste øjeblik har Lufthansa imødekommet kabinepersonalets lønkrav og afværget søndagens strejke. Strejke i de øvrige tyske Lufthansa-selskaber blev dog ikke undgået.

I mandags varslede Lufthansas kabineansatte, der organiseret i fagforeningen UFO (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), en strejke til afholdelse søndag den 20. oktober fra kl. 06.00 til 11.00.

Det var planen, at strejken skulle omfatte samtlige Lufthansa-kabineansatte på baserne i Frankfurt og München, hvilket ville medføre omkring 500 flyaflysninger. 

Fredag opfordrede UFO de kabineansatte hos de øvrige tyske flyselskaber i Lufthansa-koncernen til også at deltage i strejken. Det vil i give fald betyde, at flyvninger hos Eurowings, Germanwings, Lufthansa CityLine samt SunExpress, der er et joint venture mellem Lufthansa og Turkish Airlines, også skulle have været omfattet.

Den trussel blev tilsyneladende for meget for Lufthansa, der valgte at imødekomme et overenskomstmæssigt lønkrav på 1,8 procent med en frivillig regulering fra den 1. januar 2020 på 2,0 procent. UFO har kvitteret med at aflyse den varslede Lufthansa-strejke.

Strejke i datterselskaber
At Lufthansa i første omfang har imødekommet lønkravene betyder dog ikke, at konflikten er løst. Der udestår stadig en række krav, der relaterer sig til diæter, anicennitetslister og vagtskemaer. UFO har via arbejdsgiverforeningen AGVL (Arbeitsgeberverband Luftverkehr) givet Lufthansa en frist til den 23. oktober til at opfylde disse krav.

UFO hæfter sig samtidig ved, at Lufthansa i en meddelelse skriver, at “vi tager denne ukonventionelle vej for at understrege vores stærke vilje til at gå ind og løse de presserende spørgsmål for kabinen.”

“Vi betragter på mange måder denne meddelelse fra Lufthansa som ekstremt positiv. Kabinen (de ansatte, red.) har lagt pres på, og arbejdsgiveren kommer endelig ind i kampen,” hedder det i en erklæring fra UFO.

UFO valgte dog til stor fortrydelse for Lufthansa at opretholde opfordringen til strejke for kabinepersonalet hos de fire øvrige tyske selskaber i Lufthansa-koncernen. Det betød, at omkring 100 flyafgange i Frankfurt, München, Køln-Bonn, Stuttgart, Berlin-Tegel og Hamborg måtte aflyses.

 

Relaterede artikler:

Kabineansatte i Lufthansa vil strejke søndag

Forbereder strejke for 30.000 kabineansatte