Kampagnefolk fra UFO ved Køln-Bonn lufthavnen. (Foto: UFO | Facebook)

Forbereder strejke for 30.000 kabineansatte

Den tyske fagforening UFO, der organiserer kabineansatte i de tyske selskaber i Lufthansa-koncernen, er på rundtur i Tyskland for at samle opbakning til strejke.

Mandag den 14. oktober forventes den tyske fagforening Unabhängige Flugbegleiter Organisation (UFO) at varsle konkrete strejkedatoer for kabineansatte i Lufthansa og de tyske søsterselskaber.

Allerede nu er forberedelserne i gang til en omfattende strejke, der kan berøre op imod 30.000 ansatte i de tyske flyselskaber, der omfatter Lufthansa, Eurowings, Germanwings, Lufthansa CityLine samt SunExpress, der er et joint venture mellem Lufthansa og Turkish Airlines.

I denne uge er repræsentanter fra UFO således på rundtur til de større tyske lufthavne for at søge opbakning til konflikten med den store tyske luftfartskoncern.

Turné i autocamper
Rundturen foregår i en autocamper med sloganet #LHCONCERN malet på siderne, og repræsentanterne parkerer tæt på lufthavnene på et nærmere anvist sted, så UFO-medlemmerne kan komme forbi og hilse på før eller efter en vagt.

Rundturen startede i mandags i München, og sidenhen har lufthavnene i Stuttgart, Køln-Bonn og Düsseldorf også haft besøg af fagforeningsrepræsentanterne. Torsdag holder autocamperen ved Hamborg Lufthavn, og fredag går turen videre til Berlin, mens den korte turné slutter i Frankfurt på lørdag.

Primært lønkrav
Konflikten handler primært om lønreguleringer, hvor kravene varierer fra selskab til selskab. Hos Lufthansa ønsker de kabineansatte en stigning på 1,8 procent, da det er tre år siden, at der senest blev reguleret. I Lufthansa CityLine kræver man 2,0 procent, mens kravet hos de ansatte fra SunExpess er på hele 5,0 procent.

I lavprisflyselskabet Eurowings har de ansatte specifikke krav om en ny pensionsaftale, mens kollegerne i Germanwings har en sag tilbage fra 2016 om en kollektiv overenskomst for deltidsansatte, der er implementeret for sent.

“Kære gæster, vi har intet andet valg end at igangsætte denne blokade af Lufthansa for på denne måde at få vores krav gennemført,” hedder det i en flyer fra UFO, der bliver omdelt ved de største tyske lufthavne.

Seneste større kabinestrejke i Lufthansa-koncernen daterer sig tilbage til november 2015, hvor der i løbet af syv dage blev aflyst ikke færre end 4.700 flyvninger, hvilket forstyrrede rejseplanerne for 550.000 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Ny stor Lufthansa-strejke kan starte i dag

Ni timers Lufthansa-strejke i dag

Lufthansa truet af kabinestrejke