Lufthansa suspenderer førsteklasse på udvalgte ruter

Lufthansa har midlertidigt valgt at suspendere førsteklasse på fem udvalgte interkontinentale afgange. Business Class-passagerer tilbydes sæderne i stedet for.

Rejser man med Lufthansa til Kina, Japan, Indien eller Afrika i dekommende måneder,kan man være heldig at foretage rejsen i et førsteklasses-sæde og kun betale for en Business Class-billet. Det er konsekvensen, efter at Lufthansa har valgt midlertidigt at lukke sin førsteklasses-service på fem udvalgte flyruter, hvor efterspørglsen efter det eksklusive produkt er faldet dramatisk. Det skriver ABTN.

Lufthansa har endnu ikke officielt bekræftet ændringen, men det reflekteres allerede i reservationssystemerne, hvor “F“ og “A“ bookingklasserne er taget ud, således at der kun opereres et toklasses-koncept. Det drejer sig om ruterne mellem Frankfurt og Nanjing, Guangzhou, Osaka, Kolkata og Accra / Libreville. Ændringen sker fra den 15. december og løber frem til 27. marts 2010.

Lufthansa A330

Ingen førsteklasse på fem interkontinentale Lufthansa-ruter

Da Lufthansa ikke omkonfigurerer flyene i denne periode, vil førsteklasse-sektionen primærtblive tilbudt til HON Circle og Senator kortholderne i Miles & More-programmet. Allerede bekræftede reservationer på førsteklasse bliver downgraded til Business Class, og forskellen i billetprisen bliver refunderet.

Ruter og flynumre, der vil blive berørt af omlægningen er følgende:

  • LH780/781 Frankfurt – Nanjing (Kina)
  • LH786/787 Frankfurt – Guangzhou (Kina)
  • LH740/741 Frankfurt – Osaka (Japan)
  • LH750/751 Frankfurt – Kolkata (Indien)
  • LH566/567 Frankfurt – Accra (Ghana), der fortsætter til Libreville (Gabon)


Sidstnævnte rute åbnede Lufthansa i juli-måned, hvorfor det må antages, at ruten har fået en relativt vanskelig start.

I en intern meddelelse skriver Lufthansa, at selskabet stadig ønsker at tilbyde First Class-produktet, og i 2010 vil et helt nyt First Class produkt blive præsenteret. Der fremhæves også, at Lufthansa netop har indrettet helt nye First Class-lounges i Frankfurt og München, hvilket har bidraget til en stor vækst i førsteklasse-segmentet.