Lufthansa vil blokere for flere Emirates-ruter

Emirates er en trussel for flere af de store europæiske luftfartsselskaber. De britiske og franske luftfartsmyndigheder er blevet mere restriktive overfor selskabets slot-ansøgninger, og nu forsøger også Lufthansa at forhindre at Emirates får slots i lufthavnene i Berlin og Stuttgart.

Det ekspansive og stenrige luftfartsselskab Emirates er en stigende trussel mod den europæiske luftfartsindustri. Selskabet har netop annonceret etableringen af en rute til København fra 1. august, hvilket dermed bliver den 27. destination i Europa.

På det senestehar de britiske og franske luftfartsmyndigheder lagt en mere restriktiv linie overfor det Dubai-baserede selskab, der i løbet af de seneste par år er blevet større på den interkontinentale flytrafik end Air France og British Airways tilsammen.

Men Lufthansa forsøger også at påvirke de tyske luftfartsmyndigheder til at undlade at tildele Emirates slots i lufthavnen i Stuttgart samt den nye Berlin Brandenburg International lufthavn, der åbner i 2012.

“Vi mener, at der er en stor uabalance i tildelingen af slots,“ udtaler Wolfgang Weber, der er talsmand for Lufthansa.“Emirates flyver allerede nu til fire lufthavne i Tyskland, mens Lufthansa kun flyver til en destination i Dubai-emiratet. Emirates har i dag fem til seks gange så meget trafik som Lufthansa på ruterne mellem Dubai og Tyskland.“

Lufthansa-talsmanden henviser til de nuværende ruter fra Dubai til Hamburg, München, Frankfurt og Düsseldorf. Ifølge kilder i luftfartsmarkedet ønsker Lufthansa, at Emirates opgiver to af de nuværende fire ruter til Tyskland, hvis man ønsker at etablere ruter til Berlin og Stuttgart.

“International lufttrafik er en af de vigtigste tiltag til at skabe økonomisk vækst, og det bør stimuleres i den periode vi er inde i nu efter en recession,“ siger en talsmand for Emirates til tyske medier.Emirates afventer nu, at de tyske myndigheder træffer en endelig afgørelse i forhold til ansøgningen om start- og landingstilladelser i de to tyske lufthavne.

Foto: Lufthansa forsøger at stække vingerne på Emirates i forhold til nye ruter mellem Dubai og Tyskland.