Afgangshallen i London Stansted Airport (Foto: Stansted Airport)

Lufthavn forbyder passagerer at overnatte

London Stansted vil fremover lukke lufthavnen i et par timer hver nat for at undgå overnattende passagerer i terminalen.

Passagerer, der nærmest slår lejr og anvender lufthavnen som et omkostningsfrit overnatningssted, får det fremover sværere i London Stansted.

Londons tredjestørste lufthavn har nemlig besluttet at sætte en stopper for passagerer, der bruger terminalen som hotel i nattetimerne. Hver morgen fra kl. 06.00 går de første lavprisfly på vingerne fra Ryanair og andre selskaber, og et stigende antal passagerer vælger at møde op i lufthavnen i de tidlige nattetimer for samtidig at spare en hotelovernatning.

Fra og med 11. juni 2018 vil London Stansted således foretage en midlertidig lukning af lufthavnen hver nat i tidsrummet fra midnat og til klokken 02.

Ankom til check-in
Passagerer, der skal med tidlige morgenfly fra lufthavnen, bliver anmodet om ikke at ankomme til terminalen, før den angivne tid for check-in. Det bliver dermed ikke længere muligt at overnatte i lufthavnen – i hvert fald ikke fra før to timer efter midnat, hvor dørene bliver låst op igen.

Campingsenge, soveposer og andre transportable soveremedier er blevet mere og mere udbredt i London Stansted, og den britiske hovedstadslufthavn har derfor taget affære for at få bugt med problemet. Fremover er det ikke længere tilladt at medbringe disse ting.

”Tak for din forståelse, mens vi forbedrer din lufthavnsoplevelse,” skriver London Stansted i en meddelelse.

Flyaflysninger kan skabe trængsel
Hvis man som passagerer er nødt til at ankomme til London Stansted aftenen før en tidlig morgenflyvning, er der flere muligheder for hotel. I umiddelbar nærhed af lufthavnen er der otte forskellige hoteller: Radisson Blu Hotel, Holiday Inn, Novotel, De Salis Hotel, Ramada Hotel, Days Inn Hotel, Premier Inn Hotel samt Travelodge Stansted.

En ting er, at man ikke længere bevidst må overnatte i London Stansted. Noget andet er, at passagerer ind i mellem kan blive nødt til at opholde sig på lufthavnens område. Aflyste fly og mangel på hotelkapacitet ved den respektive lufthavn kan medvirke til, at rejsende ser det nødvendigt at ligge på langs i terminalerne.

De flyselskaber, der må aflyse fly, gør som regel en dyd ud af at finde overnatning til sine passagerer. En gang i mellem lykkes missionen dog ikke.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn er bedst forsynet med overnatningskapacitet

Flere hundrede måtte fejre juleaften i Paris-CDG

SAS-passagerer overnatter i lufthavnsterminal i Novosibirsk

Lufthavnshotel i Aalborg åbner dørene