Fly på forpladsen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Lufthavn på højeste niveau siden corona

Indenrigstrafikken har igen fået godt fat i Aalborg Lufthavn, ligesom der er fremgang at spore både i udenrigs- og chartertrafikken. Væksten i forhold til maj er på næsten 50 procent.

Rejseaktiviteten er fortsat stigende i Aalborg Lufthavn. Der var i juni 60.208 rejsende til og fra lufthavnen, hvilket er en vækst på 49,2 procent i forhold til maj, hvor der var 40.366 rejsende.

Juni er dermed den måned, der har haft det største antal rejsende siden tiden før COVID-19-pandemien. Samlet er lufthavnen tilbage på 43 procent af passagerniveauet for juni 2019.

Især indenrigstrafikken begynder at nærme sig mere normale tilstande. I juni var der 51.446 indenrigsrejsende, hvilket er 13.112 flere end i maj, og 18.866 færre end i juni 2019.

Går lysere tider i møde
Udenrigs- og chartertrafikken har haft lidt sværere ved at komme op i fart. Samlet var der 8.681 rejsende til og fra udlandet i juni, hvilket er betydeligt flere end i maj i år, hvor der var 1.997 rejsende, men markant færre end i juni 2019, hvor næsten 70.000 rejste til og fra udlandet fra Aalborg Lufthavn.

Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn. (Foto: AAL | PR)

”Med over 40 procent af den normale trafik i Aalborg Lufthavn går vi lysere og lysere tider i møde med udsigt til en markant stigende rejseaktivitet i de kommende måneder,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

”Udover, at charterflyene er kommet i luften, er der også kommet mere gang i rutetrafikken, hvor de første fly er blevet sendt afsted til både Malaga og Færøerne. Samtidig var KLM tilbage med to daglige afgange fra slut juni, hvor flyene har været godt fyldt op til og fra Amsterdam. Fra uge 29 supplerer de med yderligere afgange i weekender for at følge med efterspørgslen,” siger han.

Charterflyene er tilbage
Allerede den 1. juni blev der skruet op for rejseglæden i Aalborg Lufthavn, da årets første charterfly blev sendt afsted til Mallorca. Med løbende genåbning af andre feriedestinationer har optimismen og rejseefterspørgslen været stigende måneden igennem.

”Vi kan nu sende chartergæster afsted til blandt andet Mallorca, Kreta og Rhodos uden strenge testkrav og isolation ved hjemkomst. Det er en kæmpe forløsning for rejsebranchen og ikke mindst de rejsende,” siger Niels Hemmingsen.

 

Relaterede artikler:

Dobbelt fragtdebut i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn tror på mere lavpris

Aalborg Lufthavn i hård kamp om ruter