Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Lugt af røg i kabinen på Ryanair-fly til Billund

Et Boeing 737-800 fly fra Ryanair med 138 passagerer om bord måtte i mandags vende om kort tid efter starten fra Tenerife med kurs mod Billund. Kabinebesætningen rapporterede om lugt af røg i kabinen, hvorefter flyet øjeblikkeligt satte kursen tilbage mod Tenerife South Airport.

Et gammel dansk ordsprog hedder, at “der går ikke røg af en brand uden ild.“

Heldigvis var det ikke tilfældet i mandags den 6. februar, da kabinebesætningen kunne lugte røg om bord i et Ryanair-fly, der var under opstigning fra Tenerife South Airport med slutdestination Billund.

Ombord i det 189-sæder store Boeing 737-800 fly fra det irske lavprisflyselskab var i alt 138 passagerer og 6 besætningsmedlemmer.

Straks efter kabinebesætningen havde rapporteret om lugten af røg, besluttede piloterne at vende om og returnere til lufthavnen på Tenerife. På dette tidspunkt havde flyet nået en flyvehøjde på 10.300 meter og var i en position omkring 200 kilometer nord for Tenerife South Airport.

Flyet med mange danske rejsende om bord landede sikkert på Tenerife ca. 22 minutter senere. Lufthavnens tilkaldte brandberedskab undersøgte efter landingen flyet, men fandt ikke tegn på hverken ild, røg eller varmeudvikling.

Måtte vente på erstatningsfly

Herefter blev et erstatningsfly rekvireret, der nåede frem til Billund Lufthavn med en forsinkelse på 3 timer og 30 minutter. Det var flyafgangen på rutenummer FR1228 med afgang kl. 13.40 fra Tenerife, der var genstand for forsinkelsen. Udover den 5 timer lange flyvetur fra Tenerife betød forsinkelsen, at flyet først landede i Billund kl. 23.10 mod oprindeligt kl.19.40.

Ryanair-flyet fra episodenpå Tenerife har registreringen EI-DHB og er et af selskabets ældre fly. Det blev leveret den 23. februar 2005 til det irske lavprisflyselskab og har således i dag en alder på omkring 7 år.

Ryanair har samlet 287 fly af typen Boeing 737-800 i flåden. Gennemsnitsalderen på samtlige fly er blot 3,8 år.