Snevejr i Boston Logan Airport (Arkivfoto)

Massive USA-aflysninger

Vinterstormen Niko har afstedkommet massive aflysninger af flyvninger mellem Europa og USA. SAS aflyser fire afgange til og fra Københavns Lufthavn.

Et kraftigt snefald i kombination med vinterstormen Niko har tvunget en lang række flyselskaber til at aflyse dagens flyvninger til og fra USA. Det vurderes at op imod et halvt hundrede atlantflyvninger er aflyst i dag.

SAS har aflyst returflyvningen på rutenummer SK909/910 fra København til Newark, og samme skæbne er overgået SK927/928 mellem København og Boston. Derimod har SAS valgt at opretholde dagens flyvninger til Newark fra henholdsvis Stockholm og Oslo.

Hos British Airways, der er et af de store atlantflyselskaber, er der indtil videre foretaget 10 aflysninger. I dag aflyses tre afgange mellem København og New York-JFK på rutenumrene BA117/BA175 og BA173, mens BA178 og BA176 mod London-Heathrow også er aflyst. Fra London-Heathrow til Newark aflyses også dagens afgang på BA185. Hos British Airways er der også aflysninger til Boston, hvor to returflyvninger på BA213/212 og BA203/202 ikke vil blive gennemført.

Tyske Lufthansa har også været nødt til at reducere dagens trafik til USA. Her er det foreløbigt blevet til fire aflysninger. En returflyvning fra Frankfurt til New York-JFK på rutenummer LH400/401 er taget ud af trafikprogrammet, og det samme er returflyvningen fra Düsseldorf til Newark på LH408/409. Herudover vil flere afgange mellem München og New York blive senerelagt.

Op til 35 centimeter sne
Ifølge British Airways forventes New York-området at få mellem 20 og 25 centimer sne, og vejrmeldingen for Boston forudser op til 35 centimer sne.

I lufthavnene i New York og Boston opfordrer man på de respektive hjemmesider til, at alle passagerer undersøger om flyselskabet flyver som normalt, før man forsøger at begive sig afsted mod lufthavnen.

Hårdest ramt forventes at blive området omkring Boston i Massachusets samt Providence i Rhode Island. Herefter følger New York-området, mens der ikke forventes gener i Phildelphia og i området omkring Baltimore og Washington.

Flyselskabernes aflysninger skal ses i lyset af, at lufthavnene forventes at reducere kapaciteten, ligesom det også midlertidigt kan blive udfordrende at få passagererne transporteret til og fra lufthavnene.