Medie: Alitalia har brug for én milliard euro

Delta Air Lines og easyJet overvejer sammen med den italienske stat at skyde omkring én milliard euro i konkursramte Alitalia.

Amerikanske Delta Air Lines og britiske easyJet overvejer sammen at investere op mod 400 millioner euro (cirka tre milliarder kroner) i det statsejede italienske flyselskab Alitalia, som gik konkurs i maj 2017 og siden har været under særlig administration.

Det skriver det internationale nyhedsbureau Bloomberg på baggrund af anonyme kilder, der angiveligt er tæt på redningsprocessen for Alitalia. Hverken easyJet eller Delta Air Lines har over for Bloomberg villet kommentere på oplysningerne.

Foruden de to private investorer er det planen, at det statsejede italienske jernbaneselskab Ferrovie dello Stato og andre statskontrollerede selskaber også skyder penge i selskabet. Tilsammen overvejer parterne en kapitalindsprøjtning på omkring én milliard euro (cirka 7,5 milliarder kroner), skriver Bloomberg.

40 procent ejerandel til Delta og easyJet
Som en del af planen vil Delta Air Lines og easyJet tilsammen få en ejerandel på op til 40 procent i det nye Alitalia, mens de øvrige 60 procent af selskabet vil komme under statslig kontrol. Ferrovie dello Stato vil formentlig sætte sig på omkring 30 procent af selskabet, mens det italienske finansministerium vil få en ejerandel på 15-25 procent. Det statslige italienske postvæsen vil muligvis også blive medejer.

Delta Air Lines og easyJet vil med en investering i Alitalia få en betydelig indflydelse på det italienske marked for luftfart, hvor EasyJet især er interesseret i codeshare og andre aftaler omkring europæiske ruter, mens Delta Air Lines interesserer sig for trafikken mellem Italien og Nordamerika.

Flere selskaber har trukket sig
De to selskaber bekræftede i sidste uge, at de er interesserede i potentielt at gå sammen med Ferrovie dello Stato om en fælles investering i Alitalia.

Fristen for at afgive et købstilbud på Alitalia var 31. oktober sidste år, og administratorerne bag Alitalia modtog to bindende bud ud over en erklæring fra easyJet om interesse i flyselskabet. De to bindende bud var fra netop Ferrovie dello Stato og Delta Air Lines.

Det tyske flyselskab Lufthansa afgav bud på Alitalia i 2017, men har siden trukket sig. Selskabet har dog signaleret, at det gerne vil indgå i et kommercielt partnerskab med Alitalia. Også Air France-KLM har tidligere vist interesse for Alitalia, men har siden droppet planerne om at overtage selskabet.

 

Relaterede artikler:

EasyJet og Delta bekræfter interesse i Alitalia

Italienske statsbaner vil overtage Alitalia

Uvis fremtid for Alitalia