Croatia Airlines Airbus A320-200 (Foto: Aero Icarus | Creative Commons 2.0)

Medie: LOT er lun på Croatia Airlines

LOT Polish Airlines er ifølge polsk avis på vej til at indlede forhandlinger om at overtage en del af Croatia Airlines, som skal privatiseres.

Den kroatiske regering har inviteret det polske flyselskab LOT Polish Airlines til at indlede forhandlinger om at overtage ​​en “betydelig andel” af Croatia Airlines.

Det skriver den polske avis Rzeczpospolita, som fortæller, at det første møde mellem de to parter vil blive afholdt denne sommer. En talsmand for LOT vil dog ikke kommentere eventuelle forhandlinger – og så alligevel:

“Hvis vi skulle overtage en anden operatør, ville det resultere i et hurtigt boost af vores ekspansion. Det er for tidligt at kommentere forhandlinger, der endnu ikke er. Vi er i øjeblikket fokuseret på at opbygge et hub i Warszawa og en base i Budapest. Desuden ønsker vi at udvide vores samarbejde med Nordica (estisk flyselskab, red.),” lyder det fra talsmanden i LOT.

Sidste måned antydede formanden for Croatia Airlines bestyrelse, Zlatko Mateša, at der var interesse fra polakkernes side, og for luftfartsselskabet og noterede sig, at en europæisk partner ville være ideelt, da en sådan ville kunne overtage en majoritetsandel i overensstemmelse med EU-reglerne.

Begge selskaber er i Star Alliance
Både LOT og Croatia Airlines er en del af Star Alliance og de to selskaber samarbejder tæt via en codeshare-aftale.

Den kroatiske regering offentliggjorde i april planer om at privatisere det nationale luftfartsselskab og noterede sig at selskabets fremtid ville være mere sikker med en strategisk partner. Croatia Airlines gennemførte i 2015 en vellykket omstruktureringsproces, som har medført en vækst i antallet af passagerer og en bedre indtjening.

LOT på fremmarch i Ungarn
LOT er for tiden på fremmarch i Ungarn, hvor flyselskabet for nyligt har åbnet langdistanceruter fra Budapest til New York-JFK og Chicago, ligesom der er åbnet en rute til Krakow i Polen og annonceret en rute fra februar 2019 til London City Airport.

Croatia Airlines flyver denne sommer både dagligt mellem København og Zagreb og en gang om ugen mellem København og Split. Til Zagreb flyves med fly af typen Bombardier CRJ1000, mens der på ruten til Split flyves med Airbus A320-200. LOT flyver flere gange dagligt mellem København og Warszawa med Embraer 195.

Relaterede artikler:

Croatia Airlines åbner ny rute til København

LOT vil erobre Ungarn

LOT bestiller yderligere seks Boeing 737 MAX