Ryanairs flåde består af Boeing 737-800 fly (Foto: Ryanair)

Medie: Ryanair etablerer base i Frankfurt Lufthavn

Ryanair ventes på et pressemøde i dag i Frankfurt Lufthavn at offentliggøre etableringen af en base i Europas fjerdestørste lufthavn.

Der har hidtil været tre europæiske storlufthavne, som Ryanair har erklæret for lukket land. Det er London-Heathrow, Paris-CDG samt Frankfurt Lufthavn. Men nu ser det ud til, at den tyske storlufthavn har inviteret Ryanair indenfor i varmen.

Ryanair og Fraport AG, der er selskabet bag Frankfurt Lufthavn, har således inviteret til fælles pressemøde i dag den 2. november, og ifølge det tyske medie, Frankfurter Allgemeine, er temaet for pressemødet en offentliggørelse af Ryanairs planer om etablering af en base i den tyske storlufthavn. Fra sommertrafikprogrammets start fra slutningen af marts 2017 vil Ryanair stationere to Boeing 737-800 fly i Frankfurt Lufthavn.

Disse fly skal ifølge det tyske medie i første omgang flyve til Alicante og Palma de Mallorca samt til andre destinationer i Spanien samt Portugal. Hvis satsningen i Frankfurt udvikler sig som forventet, er det planen på sigt at stationere otte basefly i lufthavnen.

Ryanairs entré i Frankfurt Lufthavn er blevet muliggjort af en ny takststruktur, hvor den tyske storlufthavn tilbyder lavere takster til de flyselskaber, der kan vende et fly på 35 minutter, hvilket Ryanair og andre lavprisflyselskaber er eksperter i.

Modtræk til Eurowings
Hidtil har Ryanair benyttet Frankfurt Hahn-lufthavnen, der ligger 120 kilometer vest for Frankfurt am Main i den tyske delstat Rheinland-Pfalz. Herfra opererer det irske lavprisflyselskab i dag omkring 50 ruter.

Ryanairs omfattende satsning på det tyske marked er et modsvar til Lufthansa-gruppen, der gennem datterselskabet Eurowings er i gang med at opbygge et omfangsrigt lavpriskoncept, der i første omgang bliver udrullet i Tyskland, Østrig og Schweiz. Men planen er at Eurowings skal være et pan-europæisk lavprisflyselskab, der blandt andet skal tage kampen op med Ryanair og andre etablerede lavprisaktører.

Ryanair åbnede i går baser i Hamborg Lufthavn samt i Albecht Dürer-lufthavnen i Nürnberg.

Det er meget få lavprisflyselskaber, der i dag er til stede i Frankfurt Lufthavn, der sidste år blevet benyttet af lidt flere end 61 mio. rejsende. Der er tale om spanske Vueling, islandske WOW air, tyrkisk-tyske Sun Express samt tyrkiske Pegasus Airlines. Derimod må man kigge langt efter selskaber som easyJet, Norwegian, Wizz Air og Transavia.

 

Relaterede artikler:

Ryanair åbner baser i Nürnberg og Hamborg

Ryanair udvider i Hamborg

Ryanair åbner fra Hamborg Lufthavn

Ryanair vil ind i Charles de Gaulle

Ryanair udelukker kun tre lufthavne