Medie: Thomas Cook vil sælge ud i flyselskab

Den britiske rejsearrangør Thomas Cook overvejer at sælge en del af dens flyselskab til en ekstern investor for at kunne nedbringe gæld.

Thomas Cook Airlines kan i fremtiden komme på andre hænder.

Det britiske charterflyselskab er ejet af Thomas Cook Group, men den britiske rejsearrangør har tanker om at sælge ud i flyselskabet. Det skrev The Sunday Times søndag.

Den britiske avis mener at vide – via ikke-navngivne kilder i luftfartsindustrien – at der i øjeblikket pågår interne og indledende drøftelser i Thomas Cook Group om et muligt frasalg af rejseselskabets flyselskab.

Thomas Cook Group-aktierne havde den højeste stigning i mere end to måneder – 6,4 procent i London – efter selskabet mandag bekræftede, at det vurderer et potentielt delvist salg af flyselskabet.

“Mens vi er åbne for konsolidering, hvor det giver mening for vores forretning, har vi ingen nuværende planer om at sælge vores flyselskab,” siger Johannes Winter, talsmand i Thomas Cook, mandag ifølge The Irish Times.

Mulig kinesisk køber
Thomas Cook Group er delvist ejet af det kinesiske konglomerat Fosun International Holding, som har 12 procent af aktierne. Der spekuleres i, at konglomeratet kan overtage en del af flyselskabet, hvilket vil gøre det lettere at udvikle både rejsearrangør-delen og flyselskabet. Et frasalg af flyselskabet vil føre til opsplitning af det 177-årige britiske rejseselskab.

The Sunday Times skriver, at et frasalg af flyselskabet vil frigøre midler til at betale af på gæld styrke forretningen. Herudover vil et salg kunne hjælpe til at finansiere udviklingen af selskabets hotelaktiviteter. Thomas Cook Group bliver i stigende grad presset af online-rejsebureauer, ligesom de forskellige lavprisflyselskaber også lægger pres på selskabet.

I maj måned udtalte Thomas Cook, at det er på rette vej i forhold til at indfri analytikernes forventninger om en stigning på syv procent i driftsresultatet for de 12 måneder frem til 30. september 2018. Et resultat, der i så fald vil lande på 352 millioner pund – svarende til 2,95 milliarder kroner.

Stort billetsalg
Thomas Cook Group Airlines solgte 18 procent flere flybilletter i de første seks måneder af regnskabsåret, hvilket utvivlsomt hænger sammen med konkurserne til den tyske rival airberlin og den britiske Monarch Airlines. Thomas Cook Group Airlines består af Thomas Cook Airlines Scandinavia, Thomas Cook Airlines UK og det tyske flyselskab Condor.

Flyselskaberne i Thomas Cook råder i øjeblikket over 100 fly – herunder 55 hos Condor, 33 hos Thomas Cook Airlines UK samt 12 fly hos Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Thomas Cook Group Airlines er i partnerskab med flere europæiske flyselskaber – herunder blandt andet SAS, Finnair og Lufthansa.

 

Relaterede artikler:

Thomas Cook Airlines i asiatisk samarbejde

Nye uniformer hos Thomas Cook Airlines

Thomas Cook Airlines kopierer Norwegian

Thomas Cook lander rekordresultat

Thomas Cook henter SAS-mand