Danish Air Transport A320 i Midtjyllands Lufthavn (Foto: Midtjyllands Lufthavn)

Mere charterflyvning til Midtjyllands Lufthavn

Bravo Tours og Apollo lover, at der også kommer charterflyvninger fra Midtjyllands Lufthavn i 2018. Kunderne ønsker dog en helt anden destination end i 2017.

Midtjyllands Lufthavn i Karup har i årets højsæson tilbudt charterrejser til Grækenland, Dermed var det første gang i mere end 20 år, at det var muligt at rejse på ferie med charterfly fra den midtjyske lufthavn.

En gang om ugen i de syv uger i skolernes sommerferie har Bravo Tours sendt et fly afsted til Rhodos, men konkurrenten Apollo har fløjet gæster til Kreta i samme periode.

Begge charterarrangører meddelte ved lanceringen af charterrejserne fra Midtjyllands Lufthavn, at det i første omgang var en test for at se, hvordan markedet ville tage imod det nye rejseudbud. Det er gået over al forventning, idet begge arrangører har kunnet melde udsolgt. Men det har været det samme fra andre lufthavne, så det våde og kolde danske sommervejr har ikke givet et entydigt svar på, om chartermarkedet i Midtjylland Lufthavn er robust nok.

Er med i planerne
Bravo Tours har dog allerede besluttet sig for at gentage succesen i sommeren 2018. Men det er stadig uklart, om det bliver en forlænget sæson, og hvor gæsterne kan flyve hen.

“Vi kommer definitivt til at flyve fra Midtjyllands Lufthavn, men det er flyløsningen, der kommer til at bestemme, hvor vi skal flyve hen. Det ved vi først om to til tre uger. Det kan meget vel være, at vi gentager Rhodos, men det kan også blive en anden destination,” siger administrerende direktør Peder Hornshøj fra Bravo Tours til CHECK-IN.dk.

Nogenlunde samme toner lyder det fra Apollo, der også er ganske tæt på en beslutning omkring, hvordan programmet fra den midtjyske lufthavn skal se ud i den kommende sommer.

“Vi har da planer for at arbejde videre med Midtjyllands Lufthavn. I givet fald bliver det Kreta, der er vores kronjuvel. Lur mig om den ikke også vil være på programmet næste år. Der har nemlig været god respons fra de rejsende, og vi har haft et rigtig godt samarbejde med Midtjyllands Lufthavn,” siger kommunikationschef Glenn Bisgaard fra Apollo.

Mallorca er mest populær
Midtjyllands Lufthavn har på sin Facebook-side spurgte midtjyderne om, hvilken af fem destinationer, som man allerhelst vil rejse til i sommeren 2018. Valgmulighederne var Cypern, Gran Canaria, Kreta, Mallorca og Rhodos.

En optælling viser, at der er overvældende flertal for Mallorca. Herefter følger Kreta, Cypern, Gran Canaria og Rhodos. Blandt outsiderne følger Tyrkiet, Egypten og Kroatien, hvis man skal vurdere ud fra de mange supplerende kommentarer fra brugerne.

“Mallorca vil være meget populært, men her handler det i høj grad om ledig kapacitet. Tyrkiet kunne også være aktuelt, og det vil jeg bestemt ikke afvise. Der bliver i hvert fald tale om én destination og måske to,” lyder det fra Peder Hornshøj.

Interessen for at fortsætte charterflyvningerne fra den lille lufthavn i Karup har også skabt glæde hos lufthavnschefen.

“Vi kunne magte opgaven i denne sommer, og det har rejsearrangørerne lagt mærke til. Jeg har lidt dialog med andre, der kigger interesseret med på sidelinjen,” siger lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen fra Midtjyllands Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Charterflyvninger sikrede fremgang i Midtjylland

Flere charterflyvninger fra Midtjylland

Første udenrigsflyvning fra Midtjyllands Lufthavn

Spies holder øje med Karup

Karup får græske charterdestinationer