Security flow i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn/PR)

Mere effektiv sikkerhedskontrol i Aalborg Lufthavn

Onsdag har Aalborg Lufthavn taget et nyt security flow i brug, der vil øge kapaciteten med 80 procent til 975 passagerer i timen.

Det mest stressende ved flyrejser er stadig sikkerhedskontrollen, hvor håndbagage og overtøj skal placeres i bakker på båndet, inden de skal gennemlyses.

Den proces er tidskrævende for mange lufthavne, og især de mange tilfælde med at tage laptops og tablets op af håndbagagen samt at tage bælter af bukser, medfører irritation for passagererne og kan ofte være årsager til øget ventetid i sikkerhedskontrollen.

Nu har Aalborg Lufthavn taget et helt nyt security flow i brug, der skal gøre det lettere at rejse fra den nordjyske lufthavn. Sidste forår blev der etableret to automatiske e-gates ved indgangen til sikkerhedskontrollen, hvor passagererne skal scanne det printede eller elektroniske bordingkort for at få adgang til transitområdet.

I efteråret kunne lufthavnen så yderligere tage en ny teknologi i brug, der gjorde det muligt ikke at skulle tage elektronik op af håndbagagen, således at laptops og tablets kunne blive i håndkufferten.

80 procent effektivisering
Sidste skridt i optimering af sikkerhedskontrollen blev taget onsdag, da Aalborg Lufthavn officielt kunne åbne det nye security flow, der også indeholder en kropsscanner, så det ikke er nødvendigt at tage bæltet af, inden man går igennem slusen.

Der er nu fire sikkerhedsspor med hver 10 positioner mod tidligere tre med hver én position, hvor passagererne kunne gøre sig klar. Samtidig er der sket en automatisering, så bakkerne kommer direkte ud til passagerne, ligesom de også kører tilbage under båndet, så de er klar til de næste passagerer.

Dermed er effektiviteten øget med 80 procent, da der nu kan gå 975 passagerer igennem i timen mod tidligere omkring 540 passagerer.

“I Aalborg Lufthavn arbejder vi kontinuerligt med at skabe det bedste flow for passagererne, når de går igennem sikkerhedskontrollen. Med det nye flow øger vi både effektiviteten med 80 procent og vores passagerer møder en moderne og brugervenlig sikkerhedskontrol,” siger drifts- og vicedirektør i Aalborg Lufthavn, Kim Bermann.

Det er første lufthavn i Danmark, der tager det nye udstyr i brug, der er udviklet i samarbejde med Nørresundby-virksomheden Marcus Pedersen, Houlberg Instrumentering i Ishøj og Smiths Detection i London. Løsningen vil i den kommende tid være showroom for andre lufthavne.

 

Relaterede artikler

Indtjening per passager falder i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn gør sikkerhedstjekket lettere

Priser for sikkerhedskontrol varierer