Indgangen til terminalen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn)

Aalborg Lufthavn gør sikkerhedstjekket lettere

Fremover bliver det hurtigere at komme igennem sikkerhedskontrollen i Aalborg Lufthavn, da passagererne ikke længere skal tage elektronik op af håndbagagen.

De fleste flypassagerer har på et eller andet tidspunkt oplevet at skulle tage computer, tablet eller lignende op af håndbagagen i en lufthavns sikkerhedskontrol. Det tager ekstra tid, og utålmodigheden opstår langsomt.

Men nu kan passagererne i Aalborg Lufthavn fremover spare tid, når de skal gennem sikkerhedskontrollen. Den nordjyske lufthavn har nemlig – som den første i Danmark – introduceret en ny teknologi, der gør det både lettere og mere bekvemt at komme gennem sikkerhedstjekket inden en flyrejse.

Man behøver nemlig som passager ikke længere at tage sin elektronik op af håndbagagen, der ellers normalt er fast procedure i enhver lufthavn. Aalborg Lufthavn har indført det såkaldte EU Security Standard C2 i X-Ray-maskinerne, der står i sikkerhedskontrollen for håndbagage.

Bedre flow for passagererne
Passagererne i Aalborg Lufthavn kan hermed lade bærbare computere, tablets, kameraer og mobiltelefoner blive i håndbagagen. Det letter processen, og passagererne skal nu kun tømme lommer, tage jakken af og tage eventuelle væsker op af håndbagagen.

”Vi er de første i Danmark og nogle af de første i Europa, som har taget den nyeste teknologi i brug. Fra i dag kan vi tilbyde vores passagerer at lade deres elektroniske udstyr forblive i tasken, når de går igennem sikkerhedskontrollen. Dette er, sammen med vores nye fremskudte boarding card check, med til at skabe endnu bedre flow for vores passagerer,” siger Søren Bjerg, sikkerhedschef i Aalborg Lufthavn.

Hvis man som passager i Aalborg Lufthavn har været vant til at tage alle sine elektroniske enheder op af håndbagagen, bliver der således en del tid at spare ved sikkerhedskontrollen.

”Den nye security standard, som vi fra i dag opererer med i Aalborg Lufthavn, C2 standarden, tilsikrer nu, at vi i en og samme arbejdsgang kan gennemlyse håndbagagen samt detektere for sprængstoffer, også selvom større elektronisk udstyr er placeret i tasken. Det letter forberedelsestiden for passagererne, og giver et meget mere harmonisk flow. De behøver ikke længere at bruge to til tre kasser, som er svære at håndtere. Og boarding card er kontrolleret inden de kommer ind,” fortæller Søren Bjerg.

Interessant projekt
Houlberg Instrumentering og Smiths Detection er leverandør af den nye elektronik i sikkerhedskontrollen, og herfra er der glæde over det nye samarbejde med Aalborg Lufthavn.

”Det har været et spændende projektforløb med fokus på passagerens oplevelse samtidig med at gældende EU-regler naturligvis skal overholdes. Vi ser meget frem til at følge den fulde implementering i Aalborg Lufthavn,” siger Michael Lynenskjold, der er direktør i virksomheden.

 

Relaterede artikler:

Priser for sikkerhedskontrol varierer

Aalborg Lufthavn: Vi tabte til New York

Op imod 450.000 rejsende i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn har succes med speeddating

Danskere skal forbedre sikkerhedskontrol i London-lufthavn