Administrerende direktør Frans Bjørn-Thygesen fra Midtjyllands Lufthavn. (Foto: Anders Trærup | Midtjyllands Lufthavn | PR)

Midtjyllands Lufthavn afskediger lufthavnschefen

Bestyrelsen i Midtjyllands Lufthavn har besluttet at afskedige lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen for at sænke omkostningerne, så det vil være muligt at tiltrække en ny operatør efter DAT.

DAT flyver sidste gang den 9. december fra Midtjyllands Lufthavn på indenrigsruten mellem Karup og København, og lufthavnens bestyrelse er nu gået på jagt efter en ny operatør til ruten.

Jagten pågår dog uden lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen, der har haft ansvaret for lufthavnen siden april 2016. Torsdag meddelte bestyrelsen, at samarbejdet var stoppet.

I en pressemeddelelse oplyser bestyrelsesformand Ulrik Wilbek, der er borgmester i Viborg Kommune, at beslutningen om at stoppe samarbejdet med lufthavnschefen sker som et led i bestræbelserne for at reducere omkostningerne og dermed gøre det mere attraktivt at tiltrække en ny operatør til lufthavn.

I dag betaler flyselskaberne 142 kroner per passager, der rejser fra lufthavnen, og oveni kommer startafgifter til flyet samt omkostninger til handling af passagerer. Det er dermed den dyreste regionale lufthavn i Danmark.

”Vi er i positive forhandlinger med interesserede operatører, men der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt at reducere omkostningerne i Midtjyllands Lufthavn, hvis det skal være attraktivt for en ny operatør at overtage, når samarbejdet med DAT ophører,” udtaler Ulrik Wilbek.

Stationskoordinator overtager ansvaret
Det daglige ansvar for driften overtages i første omgang af Jakob Kronborg, der er stationskoordinator og daglig leder af trafikkontoret i Midtjyllands Lufthavn. 

I mellemtiden må bestyrelsen intensivere arbejdet med at finde en ny operatør, og det sker ifølge Ulrik Wilbek sammen med lokale virksomheder, da det er afgørende for at sikre, at en ny operatør kan få succes med flyvningerne.

Lufthavnens bestyrelsesformand benytter også lejligheden til at takke den afgående chef for indsatsen gennem seks og et halvt år.

”Frans Bjørn-Thygesen har arbejdet loyalt ud fra de målsætninger, som bestyrelsen for Midtjyllands Lufthavn har udpeget. Derfor vil jeg på bestyrelsens vegne takke ham for hans indsats og ønske ham alt godt fremover,” lyder det fra Viborg-borgmesteren.

Berørt lufthavnschef
Frans Bjørn-Thygesen siger til TV Midtvest, at han er berørt, men at beslutningen accepteres. Herudover understreger han, at han har haft et godt samarbejde med de skiftende bestyrelser og respektive bestyrelsesformænd.

“Lufthavnen havde 38 medarbejdere, da jeg begyndte. Nu er vi 23, og jeg har fået ros for at minimere omkostningerne. Det er også grunden til, at coronakrisen indtil nu ikke har kostet ejerkommunerne en krone. Jeg synes, at lufthavnen står et rigtig godt sted til at komme videre, men det kræver selvfølgelig, at der kommer en ny operatør,” siger Frans Bjørn-Thygesen til mediet.

Midtjyllands Lufthavn er ejet af ni midt- og vestjyske kommuner; henholdsvis Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg.

 

Relaterede artikler:

Forventer ny operatør på Karup-ruten i 2023

DAT indstiller ruten fra Midtjyllands Lufthavn

“Underskuddet er ikke det vigtigste”