Milano-Bergamo ønsker rute til København

Lavprislufthavnen Milano-Bergamo har en rute til København på sin ønskeliste. I forvejen flyver Ryanair tre gange ugentligt mellem Billund og den norditalienske lufthavn, der ligger kun 45 minutters transport fra centrum af Milano.

Orio al Serio International Airport liggeri Bergamo i hjertet af Lombardiet. Lufthavnener en af de hastigst voksende lavprislufthavne i Europa. Alene i 2009 voksede lufthavnen med 10,4 % og rundede dermed 7 mio. passagerer.

Jyske rejsende kender lufthavnen gennem Ryanairs tre ugentligt afgange til Billund. Men nu vil lufthavnen også have en rute til København. Det fremgår i hvert fald af den netop offentliggjorte ønskeliste på TheRouteShop, der er luftfartens “dating-portal“.

Her optræder København på en liste sammen med en række andre byer, der har trafikmæssig potentiale til en fast rute. Lufthavnen lokker med et optageområde på ikke mindre end 10 mio. mennesker indenfor en transporttid på 90 minutter samt 810.000 virksomheder indenfor en times kørsel fra lufthavnen.

Milano-Bergamo lufthavnen ligger ca. 45 kilometer nordøst for Milano og er tilgængelig med ekspres-busser fra det centrale Milano. Transporttiden er mellem 45 og 60 minutter.

SAS flyver i dag to gange dagligt mellem København og Milano-Malpensa lufthavnen og én gang dagligt til Milano-Linate. Malpensa lufthavnen ligger ca. 48 km nordvest for byen, mens Linate kun ligger ca. 7 km øst for det norditalienske forretningscentrum.

EasyJet er indtil videre det eneste lavprisflyselskab, der sammenbinder København og Milano med én daglig afgang til Malpensa-lufthavnen. Derfor vil der uden tvivl være plads til en lavprisaktør som Ryanair, der i forvejen har base i den ekspansive norditalienske lufthavn.