HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, formand for Dubai Airports, tog torsdag imod passager nummer en milliard i Dubai International Airport, den niårige Arjun fra Florida. Foto: Dubai Airports

En milliard passagerer i Dubai International Airport

Dubai International Airport har rundet en milliard rejsende – den seneste halve milliard inden for de sidste blot syv år.

Passagerudviklingen i Dubai International Airport har været vild gennem de seneste år. Rigtig vild.

Væksten i antallet af passagerer har faktisk været så markant, at den mellemøstlige storlufthavn torsdag har passeret mærket for passager nummer en milliard. Et ganske imponerende tal, når man ser på udviklingen gennem årene.

Lufthavnen blev indviet den 30. september 1960. Dengang var der kun en lille terminalbygning, og landingsbanen var lavet af komprimeret sand. Siden er der sket meget. De første 500 millioner passagerer passerede gennem Dubai International Airport i de første 51 år. Og hold så fast: den næste halve milliard rejsende har vandret gennem terminalerne siden 2011. Altså på blot syv år.

Hver måned har Dubai International Airport gennemsnitligt 7,5 millioner passagerer, og i løbet af indeværende år har lufthavnen sat rekord for én enkelt måned. Den lød på over 8,3 millioner rejsende.

Investeringer for kæmpe milliardbeløb
Dubai International Airport har løbende udbygget for at kunne håndtere den enorme passagervækst. I løbet af de sidste 11 år har Dubai Airports investeret i syv større anlæg til en samlet investering på næsten 12 milliarder dollars (78 milliarder kroner, red.). Fem af dem ligger i Dubai International Airport og tæller Terminal 3, Concourse A, B og D samt den komplette udvidelse af Terminal 2.

I forbindelse med, at passager nummer en milliard landede i Dubai International Airport, sagde formand for Dubai Airports, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, følgende:

”Opnåelsen af denne milepæl med passager nummer en milliard er resultatet af teamarbejde og samarbejde, og der skal lyde en særlig tak til hver en lufthavnsansat, der har spillet en rolle i denne rejse,” lød det.

Niårig dreng blev milliard-passageren
Og hvem blev så passager nummer en milliard i Dubai International Airport? Det gjorde den kun niårige Arjun Jayaram, der sammen med sin familie torsdag morgen ankom fra Florida på Emirates rute EK220. Han var sammen med sin storbror, mor og far, da han landede for første gang i Dubai. Familien blev modtaget ved en stor ceremoni, og mor, far og børn kan se frem til nogle dage med spændende oplevelser i Dubai på Dubai Airports’ regning.

Dubai Airports brugte en trafikprognose for passagerer til at finde frem til den ankomst, hvor passager nummer en milliard ville være om bord. Det var et Emirates-fly, og flyselskabet valgte dernæst en tilfældig person om bord.

Dubai Airports driver to lufthavne – herunder Dubai International Airport (DXB) og Al Maktoum International Airport (DWC).

 

Relaterede artikler:

Dubai International opgraderer den ene landingsbane

Hurtigere paskontrol i Dubai

Dubai lægger afstand til Los Angeles

Dubai-flyselskaber smelter sammen

Ny passagerrekord i Dubai