United Airlines fejrer passager nr. 1 million på ruten mellem Hamburg og Newark.

En million passagerer fra Hamborg til New York

I løbet af 11 år har United Airlines transporteret en million passagerer på ruten mellem Hamborg Lufthavn og Newark Liberty International Airport.

I sidste uge kunne Hamborg Lufthavn og United Airlines i fællesskab fejre, at passager nummer en million rejste på ruten mellem Hamborg og New York-Newark.

Siden ruten åbnede den 10. juni 2005 er der gennemført 7.122 flyvninger i begge retninger, hvilket samtidig fortæller, at der i gennemsnit har været 140 passagerer om bord på hver flyafgang. Tidligere har ruten været betjent af Boeing 757-fly, men nu opereres ruten med Boeing 767-300, der har plads til 214 passagerer samt en betydelig del luftfragt.

Der er af og til også syddanske passagerer at finde om bord i United-flyene, men de skal ikke nødvendig kun til New York. Omkring 46 procent af alle passagerer fra Hamborg skifter fly i Newark Liberty International Airport og flyver derfra videre til Nord- Syd- eller Centralamerika, mens 38 procent har New York som destination, da den amerikanske storby er tilgængelig med tog fra Newark-lufthavn på blot 25 minutter.

“Det er en stor glæde for os sammen med United Airlines at byde velkommen til passager nummer en million på Hamborg-New York ruten. United er en stabil partner for Hamborg Lufthavn, og vi har allerede fejret 11 års fødselsdag tidligere på året, hvilket understreger den store succes og kontinuitet i denne rute. Både fritidsrejsende og forretningsrejsende har glæde af den komfortable non-stop service New York,” udtaler administrerende direktør Alexander Laukenmann fra Hamborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Færre afgange i vinterhalvåret
Hamborg Lufthavn og United Airlines har tydeligvis udviklet sig sammen i det nu 11 år lange samarbejde. I 2005 havde Hamborg Lufthavn omkring 12 mio. rejsende, og i 2015 rejste 15,6 mio. passagerer gennem den nordtyske lufthavn. At det har taget 11 år at nå den første million hænger sammen med, at United flyver med et reduceret trafikprogram i vinterhalvåret, hvor der kun flyves fire gange om ugen, mens der er daglig forbindelse i sommertrafikprogrammet.

Til sammenligning har SAS og Københavns Lufthavn i perioden fra 2005 til 2015 transporteret næsten 2,4 mio. passagerer på ruten mellem København og New York-Newark.

Rejsende med United Airlines vil på Boeing 767-flyet finde 135 Economy-sæder samt 49 på Economy Plus. De forreste 30 sæder i flyet går under produktnavnet Business First og har 180 grader flat beds. Der er WiFi til rådighed på alle klasser og selv på Economy Class bliver der serveret en tre retters menu med gratis vin, øl og vand til maden.

Fremover vil Business First løbende blive erstattet af den nye Polaris Business Class, der vil øge serviceniveauet til et endnu højere niveau. Polaris bliver også udbudt på flyvningerne mellem Hamborg og Newark.

 

Relaterede artikler:

United forlader JFK

United sæsonlukker skandinaviske ruter

15 cm ekstra benplads hos United

Mystik om flight CO1347/UA1347