Mørk og trang Warszawa-lounge

Ballada Executive Lounge i Warszawa-Chopin lufthavnen bør efter min mening kun benyttes, hvis man ikke har andre alternativer og har tid at slå ihjel. Loungen ligger godt placeret cirka 10 meter efter Fast Track sikkerhedskontrollen, men ud over en god placering, er der ikke meget mere at glæde sig over. Loungen blev totalrenoveret for små tre år siden, men renoveringen gav ikke nævneværdige fordele ud over nogle nye mørke møbler og et grønt område med planter. Ballada har ingen vinduer der giver dagslys, og belysningen er i øvrigt så dunkel, at loungen fremstår både mørk og trist. Tunge mørke lædermøbler…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Central placering, åben 24/7

Minus: Ingen dagslys, trang, mørk, langsom WiFi, kedelig mad

Ballada Excutive Lounge i Chopin-lufthavnen udenfor Warszawa er ikke meget at prale af selv om den blev nyrenoveret i 2012.

Ballada Executive Lounge i Warszawa-Chopin lufthavnen bør efter min mening kun benyttes, hvis man ikke har andre alternativer og har tid at slå ihjel. Loungen ligger godt placeret cirka 10 meter efter Fast Track sikkerhedskontrollen, men ud over en god placering, er der ikke meget mere at glæde sig over.

Loungen blev totalrenoveret for små tre år siden, men renoveringen gav ikke nævneværdige fordele ud over nogle nye mørke møbler og et grønt område med planter. Ballada har ingen vinduer der giver dagslys, og belysningen er i øvrigt så dunkel, at loungen fremstår både mørk og trist. Tunge mørke lædermøbler giver heller ikke loungen et lettere eller lysere præg.

Med cirka 30 siddepladser er der ofte trangt med pladsen i den lille lounge – specielt i myldertiden om morgenen og eftermiddagen.

Smør selv sandwich
Om morgenen findes der friske rundstykker, men om dagen må man tage til takke med toastbrød. Et udvalg kødpålæg og ost er tilgængelig, således at man kan smøre sine egne sandwich eller rundstykker. Nogle plastpakkede kager og kiks og frisk frugt kan også stille den værste sult. Enkelte gange har jeg oplevet nybagte kager i loungen.

Udvalget af drikke er acceptabelt med sodavand og øl på flaske fra køleren samt et udvalg af diverse spiritus. En kaffemaskine giver fine muligheder for kaffe i alle afskygninger, og der er også et bredt udvalg i forskellige the-blade.

Langsomt WiFi
Loungen er tilknyttet lufthavnens WiFi, og man skal registrere sig for at få tilgang – noget som kan være tidkrævende. Om det er lufthavnens WiFi der er langsomt, eller om loungen ligger i en radioskygge vides ikke, men opkoblingshastigheden er knapt nok til at tjekke mail. Der findes en stationær PC til rådighed, og den har en god hastighed.

Skærme med afgangstider findes centralt placeret i loungen, og betjeningen kalder også op de fleste afgange med netværkssselskaber. Udvalgte polske aviser og magasiner i tillæg til nogle engelske titler findes til fri afbenyttelse.

Flere adgangsmuligheder
Lufthavnen er selv operatør af loungen og der tilbydes adgang til rejsende med diverse luftfartsselskaber (se faktaboks). Flere kortudbydere tilbyder ligeledes adgang, og man kan købe adgang for omkring 240 kroner. Personligt vil jeg dog anbefale at benytte LOT’s Star Alliance Lounge hvis man har mulighed for dette (eksempelvis rejsende med SAS, Lufthansa eller Swiss), eller simpelthen sætte sig på en af lufthavnens øvrige caféer og barer

Plus: Central placering, åben 24/7

Minus: Ingen dagslys, trang, mørk, langsom WiFi, kedelig mad

Bedømmelse: 1 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • De fleste netværksselskaber (eksempelvis SAS, British Airways, Air France, KLM, Finnair og Air Berlin) tilbyder adgang for rejsende på business billetter eller status i loyalitetsprogrammer
  • Diverse kort som Diners og Priority Pass
  • Adgang kan købes for Zl 130 (cirka 240 kroner)
Åbningstider 24/7
Placering Afgangshal terminal A – lige efter Fast Track sikkerhedskontrollen
Mad Diverse brød, pålæg, kager, kiks og frugt
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja – mod registrering
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Nej
Website http://www.lotnisko-chopina.pl/en/passenger/Services/executive-lounges-

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.