Iran Air

Næsten 300 flyselskaber på ‘den sorte liste’

EU har tilføjet to ghanesiske flyselskaber til listen over samtlige flyselskaber, der har flyveforbud i EU p.g.a. utilstrækkelige sikkerheds- og vedligeholdelsesprocedurer. Næsten 300 flyselskaber står på EU´s ‘sorte liste’.

EU-Kommissionen opdaterer jævnligt listen over de flyselskaber, der ikkekan leve op tilde strenge krav til sikkerhed, som EU har implementeret for de flyselskaber, der vil operere i det europæiske marked.

Det har betydet, at selskaberne Meridian Airways og Airlift International fra Ghana netop har fået flyveforbud i EU.

“Vi har ikke råd til at gå på kompromis omkring sikkerhed i luftfarten. I de tilfælde, hvor vi kan dokumentere, at selskaberne ikke gennemfører operationer efter sikkerhedskravene, eller hvor de lokale myndigheder svigter kontrollen med selskaberne, må vi træde ind for at garantere sikkerheden,“ udtaler EU-transportkommissær Siim Kallas.

Ved seneste opdatering af EU´s forbudsliste var der i alt fem luftfartsselskaber, der havde et totalt forbud mod operationer i EU. Der var tale om Ariana Afghan Airlines (Afghanistan), Blue Wing Airlines (Surinam), Meridian Airways (Ghana),Siem reap Airways International (Cambodia) og Silverback Cargo Freighters (Rwanda).

Herudover er i alt 278 luftfartsselskaber fra 17 lande omfattet af forbudet. De lande, hvis selskaber ikke må operere i EU, er Angola, Benin,Democratic Republic of Congo, Djibouti, Equatorial Guinea, Gabon, (med undtagelse af tre selskaber, der opererer under nogle særlige restriktioner), Indonesien (med undtagelse af seks selskaber, der har fået fjernet restriktionerne), Kazakhstan (med undtagelse af ét selskab, der opererer under særlige betingelser),Den Kirgisiske Republik, Liberia, Fillipinerne, Republic of Congo, Sierra Leone, Sao Tome and Principe, Sudan, Swazilandog Zambia.

Der er 10 flyselskaber, der har fået tilladelse til at operere under særlige restriktioner og vilkår. Disse er: Air Astana (Kazakhstan), air Koryo (the Democratic People Republic of Korea) Airlift Interinational (Ghana), Air SErvice Comores (Comores), Gabon Airlines, Afrijet og SN2AG (Gabon), Iran Air (Iran),TAAG Angola Airlines (Angola) og Ukrainian Mediterranean Airlines (Ukraine).

Iran Air, der er et af de selskaber, der har fået en tilladelse til at operere under særlige restriktioner og vilkår, flyver hver tirsdag fra København til Imam Khomeini Airporti Tehran med et Airbus A313-fly.

Foto: Iran Air flyver ugentligt fra København til Tehran, mens selskabet ligger i periferien af de selskaber, der er omfattet af flyvforbud i EU.