Embraer E-jets.

Næsten hver 12. Embraer E-jetfly under dansk ejerskab

Nordic Aviation Capital vil overtage 25 Embraer-fly fra et amerikansk leasingselskab, og har i løbet af seks måneder sikret sig næsten otte procent af den samlede produktion.

Det danske flyleasingselskab Nordic Aviation Capital (NAC) i Billund vokser med en hastighed, der kan tage pusten fra de fleste. Siden årsskiftet har selskabet gennemført fire store transaktioner, der vil udvide flåden med 120 fly i segmentet under 100 passagerer.

Det er først og fremmest de brasiliansk producerede Embraer-fly, der har været genstand for det danske flyleasingselskab interesse, og nu har selskabet netop afsluttet en handel med amerikanske Air Lease Corporation, hvorfra man vil overtage 25 fly af typerne E190 og E175.

“Det glæder os at kunne udvide vores relationer til Air Lease Corporation. Vi er også glade for at udvide vores Embraer-flåde, men vigtigst af alt ser vi frem til at udvide vores samarbejde med nogle nøglekunder samt få mulighed for at betjene nye kunder,” siger Nordic Aviation Capitals bestyrelsesformand Martin Møller i en pressemeddelelse.

Embraer-flyene fra Air Lease Corporation er i dag i operation hos blandt andet Air Astana, Alitalia, Bulgaria Air, Kenya Airways samt brasilianske TRIP.

Hvert 12. Embraer E-jet ejes af NAC
Aftalen med Air Lease Corporation er den tredje i år, hvor der indgår Embraer-fly. I marts måned købte NAC den amerikanske flyleasingvirksomhed Jetscape Aviation Group, og med dette køb fulgte 28 Embraer E-jets samt yderligere 11 fly i ordre. Måned efter overtog NAC den irske flyleasingvirksomhed Aldus Aviation, og denne aftale tilførte 30 Embraer-fly til NAC-flåden.

Dermed kommer NAC op på 94 Embraer E-jets, når ordren fra Jetscape er færdigleveret. Det svarer til otte procent af samtlige 1.212 E-jets, der var produceret ved udgangen af første kvartal i år.

 

Overtaget fra  E170/175 + E190/E195
Jetscape Aviation Group 28 + 11
Aldus Aviation 30
Air Lease Corporation 25
Total 94

 

Det er i øvrigt ikke første gang, at NAC laver større aftaler med Air Lease Corporation. I januar købte Billund-selskabet således 25 ATR-fly af typerne ATR42-600 og ATR72-600 fra den amerikanske flyleasingvirksomhed. Denne transaktion befæstede NAC´s rolle som verdens største leasingflyselskab med fly fra den fransk-italienske flyproducent, og snart kan NAC også blive en af de største aktører på Embraer-flyene.

Relaterede artikler:

Billund-selskab overtager 30 fly

NAC ind på Embraer-markedet

Billund-selskab køber 25 fly

Dansk luftfartsvirksomhed solgt for milliardbeløb

Dansk selskab booster ATR-salgsrekord