Nextjet-konkursbo overtages af Air Scandic

Konkursboet efter Nextjet afhændes til det svenske selskab Goldcup, der er under navneændring til Air Scandic.

Så er der fundet en aftager af det svenske flyselskab Nextjet, der indgav konkursbegæring den 17. maj.

Konkursboet bliver overtaget af det svenske Goldcup (snart Air Scandic), der ejes af norske Olsen Gruppen.

Hvis alt går efter planen, vil Nextjets flyvninger påbegyndes igen fra den 11. juni, og i begyndelsen vil ruten mellem Stockholm Arlanda og Mariehamn på Åland blive prioriteret. Genoptagelse af andre ruter forventes at ske kort herefter.

”Vi er glade for, at vi har fundet en køber til virksomheden, og at Mariehamn-Stockholm-forbindelsen snart kan genoptages,” siger Lars-Henrik Andersson, Nextjets konkursforvalter, i en pressemeddelelse.

Muligt DAT-engagement
Det kommende Air Scandic er således ejet af det norske fiskeriselskab Olsen Gruppen, der har hovedkontor syd for Bergen. Selskabet har fem fiskerifartøjer og fisker primært i Barentshavet i det nordlige Norge. Det norske medie dn.no skriver, at Nextjet formelt købes af det norske selskab NextMove, som er ejet af Ola A. Olsen fra Olsen Gruppen.

NextMove ændrer navn til Leap for at undgå forvekslinger med det konkursramte Nextjet. NextMove har i dag en rute mellem Oslo og Ørland Lufthavn, hvor Danish Air Transport er lejet ind som operatør.

Det danske flyselskab Danish Air Transport (DAT) oplyser fredag over for CHECK-IN.dk, at det er blevet spurgt til, om det vil flyve på ACMI-basis på Nextjets rute til Mariehamn. Det er stadig uvist, om – og eventuelt i hvilket omfang – flyselskabet vil engagere sig.

Mika Nordberg, infrastrukturminister i Åland, er glad for at høre, at der er fundet en løsning med Nextjets konkursbo.

”Jeg synes, det er den hurtigste måde at få gang i flytrafikken igen, og hvad markedet siger, har Danish Air Transport et godt omdømme,” siger han om det danske flyselskab til Ålandstidningen.

Nextjet-ruter tildelt svensk flyselskab
Det ukendte flyselskab Amapola Flyg, der har base i Stockholm, fik af den svenske transportstyrelse i onsdags tildelt Nextjets indenrigsruter fra Stockholm Arlanda til Hemavan, Vilhelmina og Lycksele. De første fly på disse ruter letter den 1. juli, og flyselskabets kontrakt udløber allerede i januar 2019.

Nextjet havde ved konkursen 16 mindre propelfly – primært Saab-fly – men kun otte af dem var i drift frem til konkursen midt i maj. Flyselskabet havde 330 ansatte og fløj til i alt 17 destinationer.

 

Relaterede artikler:

Endnu et svensk flyselskab tager over efter Nextjet

BRA klar til at overtage to Nextjet-ruter

Svensk flyselskab er gået konkurs

Svenske flyruter uden betjening i flere måneder