NIKI åbner rute fra København til Wien

Det østrigske lavprisflyselskab NIKI åbner den 26. marts på ruten mellem København og Wien.

Den tidligere tredobbelte Formel 1-verdensmester Niki Lauda etablerede tilbage i 1979 sit første flyselskab Lauda Air. Selskabet blev i år 2000 solgt til Austrian Airlines.

Men siden er Niki Lauda kommet på banen igen med selskabet NIKI, som han ejer i samarbejde med Air Berlin, der har 24 % af ejerandelen.

Selskabet har nu meldt sig ind i kampen på det skandinaviske lavprismarked ved at meddele etablering af en rute mellem København og Wien fra 26. marts 2010. En rute der i forvejen opereres af Austrian Airlines og lavprisflyselskab Norwegian. Tidligere fløj også SAS på ruten, men selskabet ophørte beflyvningen af den østrigske hovedstad i januar måned i år.

NIKI A320

NIKI Airbus A320 kommer til København

NIKI vil flyve med en Airbus A320 med plads til 180 passagerer. Der bliver returforbindelse alle ugens dage, undtaget på lørdage.

“Med NIKI´s daglige afgange til Wien får passagererne endnu flere muligheder for billige billetter fra København. Lavprisflyselskabernes succes i Københavns Lufthavn er til gavn for de rejsende og regionen, der bliver mere tilgængelig for udenlandske turister og forretningsfolk,“ siger salgsdirektør Carsten Nørland, Københavns Lufthavn.

Afgangstidspunkterne bliver kl. 20.10 på hverdage og kl. 15.20 på søndage. Fra Wien afgår flyet kl. 17.50 og kl. 13.00 på søndag. Konkurrenten Norwegian flyver tre gange ugentligt fra København på formiddagsafgange.