Airbus A320-200neo fra Marabu. (Foto: Marabu | PR)

Nordica skal flyve for nyetablerede Marabu

Nordic Aviation Group med Nordica og Xfly skal operere tre Airbus A320neo for et nyt virtuelt flyselskab kaldet Marabu, der vil tilbyde flyvninger fra Hamborg og München næste sommer.

Nordica, der er en del af estiske Nordic Aviation Group, fik i slutningen af oktober leveret selskabets første Airbus A320-200, og flere fly er på vej.

Det skyldes et samarbejde med et nyt virtuelt flyselskab kaldet Marabu, der fra sommeren 2023 fra lufthavnene i Hamborg og München vil flyve til en række populære destinationer ved Middelhavet.

Marabu har forpligtet sig at beskæftige tre Airbus A320neo, der skal opereres på det estiske flyselskab driftstilladelse, og mens Nordica stiller fly og besætninger til rådighed, er det Marabu, der skal stå for billetsalget.

“Vi er glade for at gå denne vej sammen og fuldende hinandens kompetencer til perfektion og dermed opbygge en bæredygtig forretningsmodel og strategisk partnerskab. Denne ekstra forretning sikrer stærk vækst for Nordic Aviation Group på lang sigt,” siger Jan “Palle” Palmér, der er koncernchef for Nordic Aviation Group.

Startet af tidligere Condor-chef
Marabu er startet op af 68-årige Paul Schwaiger, der tidligere i år forlod tyske Condor efter i seks år at have stået i spidsen for salget. Selskabet er etableret den 25. november og står opført i Estlands virksomhedsregister som Marabu Airlines OÜ.

“Kompetencen og de seneste års succesfulde præstationer, der kendetegner Nordic Aviation Group, har givet os tillid til denne virksomhed. Vi er meget glade for at arbejde med en så stærk partner. Sammen kan vi opbygge et nyt stærkt flyselskab til den stærkt stigende efterspørgsel næste sommer,” udtaler Paul Schwaiger.

Nordica/Xfly har efter coronapandemien haft SAS som sin eneste eksterne kunde, der wetleaser et større antal ATR 72-600 og CRJ900, der benyttes på skandinaviske indenrigsruter samt regionale ruter. Herudover har Xfly for nylig sikret sig en kontrakt med portugisiske TAP Express, hvor der beskæftiges to ATR-fly.

17 destinationer i seks lande
Marabu starter først salget den 14. december, og indtil videre er der planlagt i alt 17 destinationer i Egypten, Grækenland, Italien, Kroatien, Portugal og Spanien.

Selskabets direktør peger på, at Marabu er skabt på grundlag en forretningsmodel med solid vækst på et sikkert grundlag, og der er ingen tvivl om Paul Schwaiger har hentet inspiration fra sin tidligere arbejdsgiver.

Når man klikker på booking-linket på selskabets hjemmeside, havner man således på en bookingmotor, der tilhører Condor, der må antages at være hovedkonkurrenten udover Eurowings.

 

Relaterede artikler:

Xfly får kontrakt med Star Alliance-selskab

Nordica åbner Airbus A320-base i to tyske lufthavne

SAS-partner får Airbus A320 til ACMI-markedet