Nordisk flyselskab indgår nært US-samarbejde

Finnair indleder sidst i juli et omfattende codeshare-samarbejde med amerikanske US Airways, herunder også på flere ruter indenfor Norden.

Fra den 24. juli vil US Airways’ rutenummre fremgå på en lang række af Finnairs ruteflyvninger. Allerede i maj måned kom det frem, at de to flyselskaber har arbejdet på at indlede et samarbejde på europæiske og interkontinentale Finnair-ruter samt US Airways-betjente interkontinentale ruter.

Ifølge Airline Route vil de første codeshare-ruter omfatte flyvninger fra Helsinki til blandt andet København, Gøteborg, Stokholm, Oslo samt den nordfinske by Oulu. Derudover omfatter samarbejdet også Finnairs tre nordamerikanske ruter til Toronto, New York JFK og Miami.

”Finnair og US Airways vil i det nye samarbejde koordinere tidstabellerne på codeshare-ruterne. Det skal give de rejsende bedre mulighed for at rejse videre på de ruter, som selskaberne har valgt at samarbejde om. De rejsende får desuden adgang til online check-in og print af boardingkort på tværs af begge selskaber samt en lang række fordele indenfor loyalitetsprogrammerne,” forklarer Aku Varamäki fra Finnairs presseafdeling om det nye samarbejde til CHECK-IN.dk.

Codeshare på udvalgte afgange
Han tilføjer, at det nye codeshare-samarbejde fra Finnairs perspektiv udvider selskabets servicetilbud, hvilket også gør Finnair mere konkurrencedygtig. I første omgang er der dog kun tale om, at US Airways’ rutenummer vil fremgå på en række Finnair-afgange.

Efter at US Airways er blevet medlem af oneworld-alliancen i marts måned, har selskabet haft travlt med at opbygge en række codeshare-aftaler med alliancens øvrige medlemmer. Blandt andet har US Airways og British Airways indgået aftaler om codeshare på ruter mellem London og flere europæiske storbyer.

Finnair flyver i denne sommer op til fem gange dagligt på ruten mellem København og Helsinki.