Nordjyderne må betale mere for charterrejserne

Bravo Tours kunne i går præsentere sit sommerprogram fra Aalborg Lufthavn. Men nordjyderne skal forberede sig på at betale i gennemsnit 100 kroner mere per billet end kunderne, der rejser fra Billund Lufthavn.

Den danske rejsearrangør Bravo Tours kunne i går præsentere sit største program nogensinde fra Aalborg Lufthavn. Det sker samtidig med, at Bravo Tours i 2014 kan fejre 15 års fødselsdag.

I fødselsdagsåret har Aalborg Lufthavn fået tildelt fire græske ø-destinationer, henholdsvis Kreta, Rhodos, Santorini og Zakynthos. Herudover tre ferieområder i Tyrkiet via lufthavnen i Antalya, hvor gæsterne ledes videre til Alanya, Side og Belek. Årets nyhed fra Aalborg Lufthavn er Costa de Almeria, der er en 217 kilometer lang kyststrækning i Analusien.

“Costa de Almeria er spaniernes eget feriested. Omkring 20 procent af turisterne er udlændinge og resten er spaniere. Vi har sikret os tre års eksklusivitet på denne ægte og autentiske destination, fortæller administrerende direktør Peders Hornshøj fra Bravo Tours.

Peder Hornshøj taler begejstret om Costa de Almeria, men har tilsyneladende også tabt sit hjerte til den græske ø Santorini, som han hævder, at Lonely Planet har kåret som et af de tre bedste rejsemål i verden.

“Santorini var det eneste rejsemål, som jeg ikke selv havde været på, før vi åbnede, og det fortryder jeg i dag. Det er virkelig en perle,“ mener Bravo Tours-direktøren.

I det kommende vinterprogram 2013/14 sælger Bravo Tours rejser til Gran Canaria, Fuerteventura og Eilat (Israel) fra Aalborg Lufthavn. Derimod har man indtil videre opgivet Egypten, hvor Apollo, Star Tour og Spies vil forsøge sig med to fly om ugen fra årsskiftet mod oprindeligt 16 fly om ugen.

“Jeg tror ikke, at Egypten bliver noget særligt før om et par år, så vi er afventende. Vi vil dog lægge rejser op til Egypten i vintersæsonen 2014/15,“ fortæller Peder Hornshøj.

Dyrere at rejse fra Aalborg
Indtil videre handler det om at få solgt rejserne i sommerprogrammet, der typisk strækker sig fra midt i april til midt i oktober. Fra Aalborg Lufthavn vil Bravo Tours sende seks fly afsted om ugen med samlet 888 gæster.

Gæsterne fra den nordjyske lufthavn skal dog være forberedt på at skulle betale en smule mere, end chartergæster, der vælger at rejse ud af Billund Lufthavn. Rejserne fra Aalborg Lufthavn er nemlig i gennemsnit 100 kroner dyrere sammenlignet med Billund.

“Vi har lidt højere omkostninger ved at flyve fra Aalborg, da flyet skal flyve længere og være længere tid i luften, forklarer Peder Hornshøj.

Til gengæld er der gratis parkering i den nordjyske lufthavn, mens det koster penge at parkere i Billund Lufthavn. Så meromkostningen ved at flyve fra Aalborg bliver udlignet af den gratis parkering.

Nye produkter
I forbindelse med sommerprogrammet har Bravo Tours valgt at præsentere to nye produkter, henholdsvis “Bravo Living“ og “Bravo Deluxe“. Living-hotellerne er mindre, hyggelige og typisk familieejede hoteller, hvor der er mulighed for en mere autentisk oplevelse.

I den anden ende findes Deluxe-produkter, hvor man har samlet de bedste firestjernede hoteller og de gode femstjernede under dette begreb. Her har chartergæsterne adgang til lounge i den danske afrejselufthavn, og på destinationen kan man vælge at blive afhentet i taxi, limousine eller køre med den fælles bus fra lufthavnen, hvor Deluxe-hotellerne ligger på første eller andet stop på busturen til hotellerne.