Adm. direktør Søren Kjellerup fra SunCharter og adm. direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Nordjysk charterselskab indtager Billund

SunCharter vil fra næste år flyve fra Billund Lufthavn til fem destinationer, og målet er i 2019 at sidde på 12 til 14 procent af chartermarkedet fra Billund.

(BILLUND LUFTHAVN) Hvert år flyver omkring 450.000 chartergæster fra Billund Lufthavn, hvilket i lufthavnens statistikker svarer til 900.000 af de op imod tre mio. årlige passagerer. Nu vil charterarrangøren SunCharter også ind på dette marked og vil næste år etablere sig i Billund Lufthavn med i første omgang fem destinationer samt 20.000 rejser.

Der startes op med weekendafgange til Kreta, Golden Sands (Bulgarien), Alanya-Gazipasa, Korfu og Rhodos. Senere hen er det planen, at der også kommer afgange i vinteren 2017/18. Der vil blive fløjet med Airbus-fly fra SAS i A320-serien.

Hidtil har SunCharter sværget til Aalborg Lufthavn, men her er markedet ved at være mættet, da SunCharter i dag sidder på omkring en tredjedel af charterrejserne fra den nordjyske lufthavn. Fra Aalborg Lufthavn vil SunCharter i 2016 sende omkring 40.000 gæster afsted på charterferie, og i 2017 er der meningen, at der samlet skal være 60.000 kunder på rejse, hvoraf to tredjedele er fra Aalborg og den sidste tredjedel fra Billund.

“Vi har nået mætningspunktet i Aalborg Lufthavn. I dag ringer folk fra Esbjerg, Tønder, Thyborøn og andre steder for at bestille rejser hos os, og omkring 20 procent af kunderne bor syd for Aarhus. Men vi vil minimum fortsætte med samme antal rejser fra Aalborg Lufthavn,” sagde administrerende direktør Søren Kjellerup ved et pressemøde i Billund i går.

I forbindelse med indtoget i Billund Lufthavn har SunCharter valgt at kalde sig “hele Jyllands charterselskab”, hvor man hidtil i det nordjyske har markedsført sig som “hele Nordjyllands rejsearrangør”.

Gratis parkering
Hos SunCharter vil man ikke gøre forskel på kunderne i forhold til den servicepakke, der tilbydes. Det handler om gratis parkering, lufthavnsvagter, lounge-adgang, minie-guides og danske rejseledere.

“Vores loyale gæster går op i fast værdier, hvorfor vi også vil tilbyde gratis parkering i Billund Lufthavn på alle rejsetyper og uanset pris og bestillingstidsunkt. Vores kunder kommer til at nyde godt af de faciliteter, som specielt Billund Lufthavn kan byde på,” forklarer produktchef Ole Kragelund Jürgensen.

Netop Aalborg Lufthavn er kendt for sit tilbud om gratis parkering, mens Billund Lufthavn tilbyder betalingsparkering. Men den omkostning har SunCharter valgt at indkalkulere i rejserne fra den syddanske lufthavn.

Hos Billund Lufthavn var der stor tilfredshed at spore med at kunne byde SunCharter velkommen som fast charterarrangør fra lufthavn.

“Jeg kan høre, at I har charter-DNA i blodet. Det kan jeg love jer, at det har vi også,” lød den mundrappe bemærkning fra Billund Lufthavns administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen, da pressemødet nærmede sig sin afslutning.

 

Relaterede artikler:

SunCharter fortsætter jysk ekspansion i Billund

SunCharter-vækst skal komme fra syd

SunCharter åbner for vinterrejser

SunCharter indgår aftale med SAS

SunCharter flytter fra Antalya til Alanya