Boeing 787-9 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways i Gatwick Airport. (Foto: Norse Atlantic Airways | PR)

Norse klar til USA-vækst fra London i 2023

Norse Atlantic UK Limited har fået sin kommercielle tilladelse og driftslicens, så det bliver muligt at starte direkte flyvninger fra Storbritannien til USA, der bliver et vitalt marked.

Norse Atlantic Airways skal i de kommende måneder forberede selskabets sommertrafikprogram. I dag flyver det norske langdistanceselskab fra henholdsvis Oslo, Berlin og London til nogle få udvalgte destinationer i USA.

Men i det kommende sommertrafikprogram, der træder i kraft i den 26. marts 2023, vil selskabet især fokusere på ekspansion fra London Gatwick Airport, hvor der etableres en base.

Norse har netop fået de britiske luftfartsmyndigheders godkendelse til kommercielle operationer med det britiske datterselskab, Norse Atlantic UK Limited. UK Civil Aviation Authority har nemlig tildelt Norse det nødvendige AOC (Air Operator Certificate) og den tilhørende OL (Operating License).

“Storbritannien vil være en vital del af vores netværk fremover, og tildelingen af ​​et AOC og en driftslicens fra den britiske civile luftfartsmyndighed til Norse Atlantic vil give forbrugere og virksomheder på begge sider af Atlanten yderligere valgmuligheder og overkommelige priser,” siger Bjørn Tore Larsen, stifter af og administrerende direktør for Norse Atlantic Airways.

Lokale piloter og kabinepersonale
Norse Atlantic Airways blev etableret for halvandet år siden og sendte første fly på vingerne i juni i år, og selskabet har hele tiden haft fokus på flyvninger mellem Storbritannien og USA, der er det største transatlantiske marked.

Den 12. august indviede Norse den første rute fra London Gatwick Airport, der havde New York-JFK som destination. Denne rute har indtil videre været opereret af moderselskabet i Norge med tilhørende personale.

Inden længe vil ruten formentlig skulle overføres til Norse Atlantic UK Limited med lokale piloter og kabinepersonale samt med amerikanske kabinebesætninger.

10 mulige destinationer
Norse arbejder på at få de nødvendige tilladelser på plads for at kunne udvide operationerne fra London, herunder at sikre sig de nødvendige slots (start- og landingstilladelser, red.) i Gatwick og de amerikanske lufthavne. Selskabet oplyser, at man vil fokusere på ruter, der ikke i øjeblikket betjenes med direkte flyvninger eller mangler tilstrækkelig kapacitet.

Fra Oslo flyver Norse allerede til New York, Los Angeles, Fort Lauderdale og Orlando, og de tre sidstnævnte destinationer er givetvis også potentielle fra London-Gatwick.

Herudover er det tidligere kommet frem, at Norse har ansøgt de amerikanske myndigheder om tilladelse til at flyve til Ontario-lufthavnen (ONT) ved Los Angeles, San Francisco (SFO), Washington-Baltimore (BWI) samt Chicago Rockford (RFD). 

Norse-flyvningerne fra London kan også blive aktuelle for skandinaviske rejsende, da selskabet har indgået såkaldte virtuelle interline-aftaler med EasyJet og Norwegian via en rejsesøgemaskinen Dohop, der skaber virtuelle forbindelser ved at sammenstille data fra de deltagende selskaber.

 

Relaterede artikler:

Norse: Vi flyver på fredag

Norse vil flyve til syv destinationer i USA

Norse debuterer i London Gatwick i august