Norse-crew foran en af selskabets Boeing 787 Dreamlinere. (Foto: Norse Atlantic Airways / Pawel Gradek)

Norse debuterer i London Gatwick i august

Fra den 12. august vil Norse Atlantic Airways flyve dagligt fra London til New York-JFK. Det åbner samtidig mulighed for at etablere en midlertidig rute fra Oslo til London.

Den 14. juni sender Norse Atlantic Airways første fly på vingerne fra Oslo til New York-JFK, og fra den norske hovedstadslufthavn vil det nyetablerede langdistanceselskab også betjene Fort Lauderdale, Orlando og Los Angeles.

Det norske startup har siden etableringen haft planer om også at flyve til USA fra London og Paris, og nu har selskabet annonceret de første flyvninger fra London Gatwick Airport. Premieren finder sted tirsdag den 12. august, når den første Boeing 787-9 Dreamliner sætter kurs mod New York fra lufthavnen syd for London.

Der bliver tale om en daglig forbindelse med afgang kl. 13.00 og med efterfølgende ankomst i J.F. Kennedy-lufthavnen kl. 15.55. Returflyvningen foregår kl. 17.55, mens ankomst i Gatwick den følgende morgen er scheduleret til kl. 06.20.

Ifølge Norse vil de billigste billetter koster 255 britiske pund for en returbillet, hvilket svarer til 2.235 kroner, hvilket vækker begejstring hos ledelsen i den britiske storlufthavn.

“Vi er glade for at byde Norse Atlantic Airways velkommen til Gatwick. Det er altid dejligt at se en ny hale på flyvepladsen, men ankomsten af ​​et nyt flyselskab efter de turbulente sidste to år for industrien, og et, der vil tilbyde fantastiske langdistanceruter over Atlanten, er særligt spændende nyheder,” siger Stewart Wingate, administrerende direktør i London Gatwick Airport.

Midlertidig rute mellem Oslo og London
Frem til slutningen af sommertrafikprogrammet vil Norse tilsyneladende supplere den kommende Gatwick-base med fly fra Oslo, og det giver derfor mulighed for at sælge en daglig rundtur mellem Oslo og London på de 338-sæder store fly med adgang til både Economy og Premium-sæder.

Samtidig får norske rejsende reelt to valgmuligheder på de daglige flyvninger til New York. Man kan rejse nonstop fra Oslo til New York samt onestop via London.

Norse mener selv, at britiske rejsende dermed også kan drage fordel af muligheden for at flyve til Fort Lauderdale, Orlando og Los Angeles via Oslo, men det er nok mere tvivlsomt, om det bliver et tilbud, der vinder genklang i det store marked i London, hvor der er mange alternative muligheder for at flyve direkte.

“Introduktionen af ​​billige Norse Atlantic Airways punkt-til-punkt-flyvninger mellem Europa og USA vil gavne både lokal turisme og virksomheder. Vi investerer ikke kun direkte i de lande, vi opererer i, ved at ansætte lokalt personale, men støtter også jobskabelse på tværs af den bredere turisme- og serviceindustri,” siger stifter og administrerende direktør Bjørn Tore Larsen fra Norse Atlantic Airways.

 

Relaterede artikler:

Billetsalget i gang: Norse til New York-JFK

Norse tvunget til at udleje fire Dreamliner-fly

Norse udsætter opstart fra London og Paris