Boeing 787-9 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Malcolm Nason | Norse Atlantic Airways | PR)

Norse lander kontrakt med nigeriansk flyselskab

Fra begyndelsen af april skal Norse fire gange om ugen flyve mellem London og Lagos på en ACMI-kontrakt for Air Peace, der er Vest- og Centralafrikas førende flyselskab.

I weekenden landede en Boeing 787-9 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways i Murtala Muhammed International Airport i Nigerias hovedstad Lagos på en flyvning fra Rom.

Der var angiveligt tale om en charterflyvning, og den nigerianske lufthavn benyttede lejligheden til via det sociale medie X at byde Norse velkommen til den nigerianske hovedstadslufthavn, som ikke har haft besøg af langdistancefly fra Skandinavien i umindelige tider.

Det ændres der på fra april måned, idet Norse netop har sikret sig en ACMI-kontrakt med Air Peace, der er Nigerias største flyselskab. Fra begyndelsen af april og i foreløbigt to måneder frem skal Norse flyve ruten fra Lagos til London-Gatwick med en Boeing 787 Dreamliner.

Air Peace har planer om at betjene ruten fire gange om ugen i direkte konkurrence med British Airways og Virgin Atlantic, der dog flyver til Heathrow i stedet. Det nigerianske flyselskab havde oprindeligt sat ruten op med en Boeing 777-300, men en af selskabets tre Boeing 777-fly har af uvisse årsager stået på jorden siden den 16. januar. 

Arbejder på at udvide samarbejdet
Norse Atlantic Airways fortæller samtidig, at man vil fortsætte drøftelserne med Air Peace i forhold til en mulig forlængelse af aftalen eller for at identificere andre samarbejdsmuligheder.

“Vi er begejstrede for at arbejde sammen med Air Peace om at lancere denne ACMI-rute mellem London Gatwick og Lagos. Dette samarbejde repræsenterer en spændende mulighed for at udnytte vores ekspertise inden for charteroperationer til at levere en pålidelig service af høj kvalitet til Air Peace og deres kunder,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef og stifter af af Norse Atlantic Airways.

Hos det nigerianske selskab er der også glæde over aftalen. Ifølge selskabets CEO, Allen Onyema, vil man kunne “overgå vores kunders forventninger og tilbyde dem en bedre flyrejseoplevelse”.

Air Peace er det førende flyselskab i Vest- og Centralafrika og har været i drift i 10 år til oktober. I øjeblikket har selskabet 21 indenrigsruter, 10 regionale ruter og seks internationale destinationer. Flåden består af et kludetæppe af over 30 fly lige fra Boeing 777 langdistancefly til Embraer 145, Dornier 328 Jet, Boeing 737 Classic/NG/MAX, Airbus A320 samt nyere Embraer E-175 og E195-E2.

 

Relaterede artikler:

Norse tvunget til at fortsætte udlejning af fly

Norse: 10 procent af trafik er charterflyvninger

Norse overvejer Vietnam-rute fra Skandinavien