Norwegian Boeing 737-800 i Billund Lufthavn. (Foto: Norwegian/PR)

Norwegian åbner Legoland-rute fra CPH

Fra den 1. april vil Norwegian atter flyve på indenrigsruten mellem København og Billund. Der flyves med Boeing 737-fly blot én gang om ugen.

Det er sikkert de færreste, der kan huske det, men Norwegian fløj i syv uger i begyndelsen af 2010 mellem København og Billund. Dengang benyttede det norske lavprisflyselskab de helt splinternye Boeing 737-800, der blev indsat på samtlige 17 ugentlige afgange i hver retning fordelt på tre hverdagsafgange samt to afgange om søndagen.

Så højfrekvent bliver det ikke, når Norwegian den 1. april vender tilbage mellem Købenavn og Billund. Der skal nemlig blot flyves én gang ugentligt i hver retning, henholdsvis fredag kl. 23.00 fra København og retur mandag morgen kl. 06.55 fra Billund. Norwegian vil benytte en Boeing 737 MAX 8 med plads til 189 passagerer, men selskabet oplyser tirsdag morgen, at der også kan blive tale om at indsætte Boeing 737-800.

Dermed er ruten ideel for familier, der vil på weekendtur til Billund-området med Legoland, Lalandia og Givskud Zoo inden for rækkevidde. Det kræver dog, at eventuelle medrejsende børn kan holde sig vågne til sent fredag aften og er morgenfriske, når turen går tilbage mod hovedstaden tidligt mandag morgen. Morgenfriske er derimod de mange ugependlere, der vil få en ekstra mulighed for en tidlig flyafgang Billund til København.

“Den nye rute gør det let at tage på weekend i Billund, der byder på mange attraktioner for hele familien, og samtidig henvender vi os til pendlere til København fra store dele af Jylland og Fyn,” siger Thomas Ramdahl, der er direktør for Commercial Short Haul i Norwegian.

Forsøger at sælge tombensflyvninger
Ruten er pudsigt nok blevet til, siden CHECK-IN.dk i slutningen af september sidste år omtalte, at Norwegian netop mellem Billund og København har tombensflyvninger hver mandag morgen, hvor et tomt fly positioneres fra Billund til København.

Norwegian-flyet bliver fløjet tomt fra København til Billund hver fredag for at flyve en charterrundtur til Sharm el-Sheikh hver lørdag og en rundtur til Hurghada om søndagen. Herefter skal flyves positioneres tilbage til basen i Københavns Lufthavn hver mandag morgen.

Selvom Norwegian i september afviste at sælge tombensflyvningerne til og fra Billund, så har jagten på øgede indtægter alligevel fået det norske lavprisflyselskab til at vove forsøget.

“Der skal ikke meget til for at gøre ruten profitabel, når vi i forvejen flyver med et tomt fly,” siger Norwegians danske kommunikationschef, Andreas Hjørnholm.

Dermed melder historien ikke noget om, hvad Norwegian kan tilbyde indenrigspassagererne på denne rute, hvis der mod forventning skulle blive tekniske problemer med flyet. Med ombooking til næste afgang skal der ventes en uge, men alternativet bliver angiveligt en bustur mellem Aalborg og Billund vice versa, da Norwegian flyver otte gange dagligt mellem København og den nordjyske lufthavn.

Billigere end SAS
Foreløbigt betjenes ruten fra 1. april og frem til slutningen af sommertrafikprogrammet den 25. oktober. Billetpriserne starter ved 299 kroner per vej, hvilket er omkring 350 kroner under den billigste billet udbudt af SAS, der tilbyder en enkeltbillet fredag aften til 649 kroner. Mandag morgen koster det hos SAS til gengæld ofte minimum 1.849 kroner for en enkeltbillet til København på den tidlige morgenafgang, hvis man ikke får bestilt i god tid.

Hos Billund Lufthavn er der glæde over, at Norwegian har set muligheden for at udnytte tomflyvningerne.

“Norwegian har et godt tag i de vestdanske forbrugere og har en gigantisk marketingmaskine i ryggen. Det er produkt, der sagtens kan sælges og specielt i sommerhalvåret, hvor det bliver nemt at komme fra København til Legoland og Lalandia,” siger Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn, til CHECK-IN.dk.

Billetterne bliver sat til salg fra tirsdag den 12. marts.

 

Relaterede artikler:

Norwegian vil ikke sælge tombensflyvning

Primera Air tilbyder dansk indenrigsflyvning

Norwegian lukker indenrigsruten til Billund