Norwegian Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn.

Norwegian åbner rute fra København til München

Fra slutningen af oktober kommer Norwegian i direkte konkurrence med SAS og Lufthansa på ruten mellem København og München. Herudover åbnes ny Spanien-rute.

Når det kommende vintertrafikprogram træder i kraft den 31. oktober, er der udsigt til to nye Norwegian-destinationer fra Københavns Lufthavn.

Første rute er mellem København og München, og der flyves tre gange om ugen på torsdage, lørdage og søndage, hvorfor ruten i høj grad er lagt an på fritidsrejsemarkedet. Norwegian betjener i forvejen München fra både Oslo og Stockholm med henholdsvis seks og tre ugentlige afgange. Herudover flyver der også til den sydtyske by fra de spanske baser i Málaga og Las Palmas.

Men sin entré på ruten til München Lufthavn, der er den ottendestørste i Europa, kommer Norwegian direkte i konkurrence med SAS og Lufthansa, der via et codeshare-samarbejde er alene på ruten. Her opererer de to Star Alliance-selskaber tilsammen 60 afgange om ugen i hver retning.

“Med ruten imødekommer vi en efterspørgsel, vi oplever hos vores kunder. München er økonomisk kraftcenter for hele det centrale Europa og har samtidig en kæmpe kulturarv, og henvender sig dermed både til forretningsrejsende og til fritidsrejsende, der vil udforske det sydtyske. München ligger samtidig perfekt for skirejsende med rigtigt gode skisteder indenfor rækkevidde,” siger Magnus Maursund, der er direktør for Short Haul i Norwegian.

Vanskelige konkurrencevilkår
Lavprisflyselskabet Transavia, der er en del af Air France-KLM, har også på et tidspunkt fløjet mellem München og København. Det skete fra foråret 2016 til efteråret 2017 med seks ugentlige afgange. Ruten lukkede som følge af en strategisk beslutning fra Transavia om at afvikle selskabets base i München Lufthavn.

Norwegian har tidligere forsøgt at komme ind på en af de ruter, som Lufthansa og SAS i fællesskab dominerer. Det var tilbage i efteråret 2011, hvor det norske lavprisflyselskab i midten af september annoncerede opstart af København-Frankfurt fra den 3. november 2011. Det var planen, at der skulle flyves en rundtur til Frankfurt hver eftermiddag, men ruten blev annulleret inden opstarten som følge af svag efterspørgsel.

Dermed har Lufthansa og SAS gennem tiden afvist alle forsøg på at komme ind på de højfrekvente ruter til de to vigtige Lufthansa-hubs.

Ny rute til Fuerteventura
Udover München-ruten kommer en ny spansk destination på rutekortet. Fra den 28. oktober vil Norwegian hver mandag tilbyde en rundtur fra København til Fuerteventura, der er den næststørste af De Kanariske Øer.

I forvejen flyver Norwegian til både Las Palmas og Tenerife fra København, men selskabet bliver alene på den nye vinterrute.

“Fuerteventura er et populært rejsemål fra flere af vores andre lufthavne i Skandinavien, så vi glæder os til at byde både fritidsrejsende og forretningsrejsende ombord på vores moderne og mere klimavenlige flyflåde, når vi åbner de to nye destinationer til efteråret,” lyder det fra Norwegian-direktøren.

 

Relaterede artikler

SAS åbner nye ruter fra København til Kanarieøerne

Lukker München-ruter til København og Stockholm

Hollændere åbner CPH-rute til München