Boeing 787 Dreamliner fra Norwegian. (Foto: Norwegian)

Norwegian aflyser Dreamliner-premiere

I dag skulle Norwegians Dreamliner-fly have gennemført en premiereflyvning fra Stockholm-Arlanda lufthavnen til Bangkok. Men i går eftermiddags blev det besluttet at udsætte premieren.

I dag skulle Norwegian have haft premiere på Dreamliner-flyvningerne til Bangkok, mens New York venter i morgen. Det er Stockholms Arlanda Lufthavn, der var udset til at have æren af at lægge asfalt til drømmeflyets første interkontinentale rejse fra Skandinavien. Hidtil har Dreamliner-flyet fløjet træningsflyvninger på de europæiske ruter, mens indlejede reservefly fra portugesiske Hifly har ageret vikarer på de oversøiske ruter.

Men nu har Norwegian i sidste øjeblik valgt at udsætte flyvningen med Dreamliner-flyet. Onsdag eftermiddag traf Norwegian beslutning om at lade Hifly gennemføre torsdagens flyvning med det indlejede Airbus A340-fly, selvom reservationerne frem til onsdag middag var åben på Dreamlineren.

Dermed gennemføres flight DY7205 til Bangkok i dag med Hifly. Det er dog planen, at Dreamlineren i morgen fredag den 16. august skal have premiereflyvning fra Stockholm til New York-JFK. Denne afgang på flight DY7005 er stadig lagt op med Dreamlineren som flytype.

24 timers forsinkelse med Hifly
Udsættelsen skyldes dog ikke problemer med Dreamlineren, men i stedet at et af de indlejede fly fra Hifly er blevet næsten 24 timer forsinket på en New York-afgang fra Skandinavien. Derfor valgte Norwegian at gennemføre gårsdagens afgang mellem Oslo og Bangkok med Dreamlineren, således at der reelt blev snigpremiere på denne rute, mens premieren fra Stockholm til Bangkok blev udsat.

Norwegian har haft en del startvanskeligheder med Hifly-flyene, der de første par uger kæmpede med store forsinkelser. Men der er givetvis nogle passagerer, der er blevet gevaldigt skuffede, da de onsdag eftermiddag fik besked om, at deres flyvning med Dreamlineren til Bangkok i dag er blevet erstattet af de ældre fly fra Hifly.

“Alle passagerer er blevet informeret via SMS, at de skal flyve Hifly i stedet for. Umiddelbart tror jeg ikke, at der har været nogen, der har ønsket at afbestille. Situationen er svært beklagelig, men vi må selvfølgelig opretholde de flyvninger vi har,“ siger Norwegians danske presse- og markedschef, Johan Bisgaard Larsen.