Norwegian Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn.

Norwegian har flere aflysninger end SAS

I juli måned aflyste Norwegian flere afgange end SAS. Det viser den seneste opgørelse fra FlightStats.

Norwegian og SAS konkurrerer ikke alene på billetpriser. Punktlighed og regularitet er også nogle af de discipliner, som de to konkurrerende flyselskaber dyster i.

De to flyselskaber har dog forskellige opgørelsesmetoder. Norwegian måler på rettidige afgange, mens SAS måler på rettidige ankomster. Ser man nærmere på trafiktallene fra juli måned, oplyser Norwegian en rettidighed på 81,1 procent og en regularitet på 99,4 procent.

Ifølge SAS ankom 87,4 procent af selskabets flyvninger til tiden, hvilket vil sige indenfor 15 minutter efter fartplanen. Regulariteten var på 99,6 procent, således at blot 0,4 procent af samtlige planlagte flyvninger måtte aflyses.

Større punklighed og regularitet hos SAS
For at få et mere sammenligneligt billede af forsinkelser og aflysninger kan man benytte tallene fra FlightStats, der indsamler data fra flyselskaber i hele verden. Ulempen er dog, at dataopsamlingen ikke er komplet, hvorfor der kan være mindre usikkerheder omkring tallene. Men mange flyselskaber benytter dog FlightStats som den mest valide opgørelse, når man skal sammenligne sig med konkurrenterne.

I juli måned viste FlightStats, at SAS var det 12. mest punktlige flyselskab i Europa, mår man medregner såvel små som større flyselskaber, der indgår i målingen.

I alt 86,74 procent af samlet 16.315 flyvninger havde rettidig ankomster, mens blot 0,26 procent af de planlagte flyvninger blev aflyst.

Sammenligner man med Norwegian, havde det norske flyselskab 83,76 procent af flyvningerne med rettidig ankomst, hvilket rakte til en 19. plads blandt 49 europæiske flyselskaber. Hos Norwegian kunne 0,47 procent af 15.432 flyvninger ikke gennemføres.

Bedst på den europæiske rangliste var norske Widerøe, der tidligere var et helejet datterselskab af SAS. Widerøe gennemførte 94,84 procent af 10.349 flyvninger med rettidig ankomst, men selskabet måtte samtidig annullere 1,33 procent, hvilket hører til i den noget tungere ende.