Norwegian-fly parkeret i Stavanger Sola. (Arkivfoto: Michael Caldwell)

Norwegian indgår leasingaftaler på yderligere 13 fly

Norwegian har indgået leasingaftaler på 13 Boeing 737-800, der vil blive leveret i løbet af vinterhalvåret. Dermed vil selskabet råde over 64 fly til at betjene 259 ruter i sommeren 2022.

Det bliver ikke en foryngelseskur, som Norwegian igangsætter, når det norske lavprisflyselskab i løbet af fjerde kvartal 2021 og første kvartal 2022 får flere fly i flåden.

Norwegian har indgået intentionsaftaler (Letter of Intents, red.) med flere leasingselskaber om at lease op til 13 Boeing 737-800 på det som selskabet i en børsmeddelelse kalder “favorable betingelser”.

Ifølge Norwegian er det tale om erfarne leasingselskaber, der tidligere har haft relationer til Norwegian, hvorfor der givetvis er tale om fly, der måske tidligere har været i drift for selskabet.

Fleksible aftaler i to vintersæsoner
Leasingaftalerne har en længde på mellem fem og otte år, afhængig af alderen på de enkelte fly. Samtidig er det lykkedes for Norwegian at sikre sig en “power-by-the-hour”-aftale for de kommende to vintersæsoner, henholdsvis 2021/22 og 2022/23, så man i lavsæsonen kun skal betale, når flyene er på vingerne.

Herudover har Norwegian fået indbygget en aftale om at kunne ændre nogle af leaseaftalerne til nyere fly fra enten Boeing eller Airbus, hvormed der er lagt op til, at Boeing 737 MAX atter kan blive en del af Norwegian-flåden.

64 fly til 259 ruter i Norden
Med aftalen er Norwegian formentlig kommet i mål i forhold til at kunne flyve et stort trafikprogram med 259 ruter i og fra Norden.

I Norge er der planlagt 20 indenrigsruter og 116 internationale ruter, mens Danmark som det næststørste marked får 54 ruter, hvor de 53 ruter er internationale, mens den sidste rute er indenrigsruten til Aalborg. I Sverige kan man se frem til 49 internationale ruter og tre indenrigsruter, mens Finland er blevet tilgodeset med i alt 26 ruter, hvoraf 24 er internationale.

I dag beskæftiger Norwegian 51 fly med en gennemsnitsalder på 7,4 år, og det vides ikke, hvor gamle de 13 øvrige fly er. Samlet kommer Norwegian til at have op til 64 fly i produktion i det kommende sommertrafikprogram.

 

Relaterede artikler:

To nye ruter i Norwegians danske sommerprogram

“Over tid får vi en MAX-flåde i Norwegian”

Norwegian vil øge med 50 procent i Danmark