Boeing 787-8 Dreamliner fra Norwegian. (Foto: Norwegian)

Norwegian lukker USA-rute fra København

Norwegian har besluttet at opgive sæsonruten mellem København og Boston. Dermed bliver SAS alene på ruten.

Efter kun to sommersæsoner vælger Norwegian nu helt at lukke sin rute mellem Københavns Lufthavn og Boston Logan-lufthavnen på USA’s østkyst. Denne sommersæsons sidste flyvning den 24. oktober ender således med at have været den sidste på ruten, som ikke genåbner i marts 2018.

“Det er helt normalt, at vi løbende justerer vores rutetilbud og tilpasser, hvor efterspørgslen er størst. Videre tager vi selvfølgelig også lufthavnenes kommercielle støtte eller mangel på samme med i ligningen, når vi skal analysere, om en konkret rute fortsat er bæredygtig. Hvis Københavns Lufthavn ønsker, at Norwegian virkelig skal vækste, så kræver det større kommerciel og operationel støtte,” påpeger kommunikationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian.

Norwegian indsatte ellers sine største Boeing 787-9 Dreamliner fly på sin ene ugentlige flyvning på ruten i år. Boeing 787-9 flyet afløste det mindre 787-8 fly, som Norwegian benyttede på ruten i sommeren 2016. Med det større Dreamliner-fly på ruten kunne Norwegian have plads til 344 passagerer på den enlige afgang per uge, mod 291 passagerer på Boeing 787-8 flyene.

Flere SAS-sæder
Norwegian var ikke ene om at begynde at flyve mellem København og Boston i foråret 2016. Det gjorde SAS også. SAS startede op på Boston den 29. marts, mens Norwegian først kom til den 12. maj. SAS fløj i sommeren 2016 dagligt med et specialbygget Boeing 737-700 fly, der havde plads til 86 passagerer, hvoraf 20 er på Business Class. Det betød, at Norwegian udbød 309 Economy Class-passagerer på den enlige afgang per uge, mens SAS samlet tilbød 420 Economy Class-sæder per uge.

I vinteren 2016/2017 gik SAS ned på seks ugentlige flyvninger og tilbage på daglige flyvninger i sommeren 2017. Siden vinterfartplanen 2017/2018’s ikrafttræden den 29. oktober har SAS fløjet tre gange om ugen på mandage, torsdage og søndage

Leasingaftalen på Boeing 737-flyet udløb ved udgangen af august måned, og derfor har SAS siden da fløjet med de store Airbus A330-fly, der har plads til 266 passagerer mod Boeing-flyet, der kun var indrettet med 86 sæder. Det betyder, at det samlede antal SAS-sæder faktisk er blevet øget med 184.

Den 26. februar 2018 skruer SAS op til fire ugentlige afgange mellem København og Boston, når der også indsættes en fredags-flyvning. Dermed bliver det samlede udbud af sæder i forhold til sommeren 2016 øget med 17,4 procent på halvt så mange afgange.

Annonceret som helårsruter
I foråret 2016 åbnede Norwegian tre ruter til Boston fordelt med to ugentlige flyvninger fra Oslo, en fra København samt fire fra London Gatwick. Selvom ruterne oprindeligt var annonceret som helårsruter, blev de skandinaviske ruter til den amerikanske østkystby indstillet i vintertrafikprogrammet 2016/2017 og igen i det nuværende vinterprogram 2017/2018.

Det er da heller ikke kun CPH-ruten til Boston, som Norwegian nu lukker. Det samme gør sig gældende for ruten fra Oslo Gardermoen. I stedet må de rejsende via London Gatwick. På denne rute øger Norwegian betjeningen fra fire til syv ugentlige flyvninger, ligesom selskabet til maj åbner en ny rute mellem Paris Charles de Gaulle og Boston.

 

Relaterede artikler:

SAS indsætter A330-fly på Boston-rute

Større fly mellem København og Boston

Norwegian lukker Boston-ruter fra Skandinavien

Norwegian åbner Boston-rute fra CPH

SAS åbner Boston-rute fra CPH