Norwegian rykker Dreamliner-premieren to uger

Det var først planen, at Norwegians Dreamliner skulle gå ind på selskabets langruter allersidst i august. Nu kan selskabet imidlertid fremrykke lanceringen to uger.

Efter gentagne udsættelser blev Norwegian tidligere på året nok en gang tvunget til at udsætte sin lancering af Dreamliner-flyet, da flytypen blev underlagt et tre måneder langt flyveforbud. Efter at have sat den 31. august i udsigt som dagen for den første langruteflyvning med flyet kan selskabet nu fremrykke premiereflyvningen hele to uger.

Årsagen til fremrykningen skyldes ifølge Norwegians informationschef, Johan Bisgaard Larsen, at Norwegian er blevet klar med forberedelserne før tid, så man nu kan sætte flyet ind på langruterne. Derfor er der blevet lavet en ændring i fartplanen fra Stockholm til både New York og Bangkok, hvor de første Boeing 787-langruteflyvninger nu kommer til at finde sted henholdsvis den 16. og 17. august.

”Da vi i første omgang udsatte flyvningerne med Dreamlineren, blev den 31. august udset som ”worst case scenario”, da der endnu var usikkerhed omkring, hvornår vi ville få flyet,” forklarer Johan Bisgaard til CHECK-IN.dk.

Ingen fremrykning for Oslo
I løbet af august måned har Norwegian gennemført en række forberedende flyvninger på ruterne fra Oslo til henholdsvis London, Nice, Barcelona, Alicante og Malaga. Her har rejsende fået muligheden for at få en forsmag på, hvad det vil sige at flyve med den nye Dreamliner. Den sidste af disse flyvninger finder sted den 4. august, inden flyet den 5. august besøger København, som det første af sin slags.

Selvom alle forberedelsesflyvningerne er udgået fra Oslo, bliver det alligevel Stockholm, som Dreamlineren skal flyve de første langruter fra.

Langruterne fra Oslo vil således ikke blive opgraderet til Dreamlineren før den 31. august, som først annonceret, hvor flyet skal anvendes på flyvningen til Bangkok og dagen efter New York. Dermed nærmer et længeventet øjeblik sig for Norweigan, hvor selskabet kan byde sine rejsende ombord på drømme-flyet, som blev bestilt tilbage i efteråret 2010.

Norwegian har siden den 31. maj, hvor langruterne blev lanceret, måttet anvende to ældre Airbus A340-fly fra portugisiske HiFly som erstatning for Dreamlineren.