SAS-piloter i cockpittet. (Arkivfoto)

Norwegian snupper 30 SAS-piloter

På bagggrund af sidste års besluttede nedskæringer i SAS mister over 150 SAS-piloter jobbet i løbet af i 2010. Det norske lavprisflyselskab Norwegian har siden årsskiftet ansat 30 tidligere SAS-piloter.

Da SAS i 2009 afskedigede henholdsvis 73 piloter i juni månedog sidenhen 79 i december, kunne piloterne se frem til 11 måneders fortsat beskæftigelse i SAS p.g.a. lange opsigelsesvarsler. De første danske SAS-piloter stod således uden arbejde fra maj måned 2010.

Men Norwegian står klar på sidelinjen og har indtil videre rekrutteret 30 tidligere SAS-piloter.Det skriver DN.no.

”Når omstændighederne er som lige nu for SAS, så er det positivt, at der er job i nærområdet til vores piloter.”, siger Mogens Holgaard, Formand for DALPA – Danish Airline Pilot Association – i daglig tale kaldet Dansk Pilotforening til Boarding.dk. Mogens Holgaard henviser således til, at flere piloter eksemplevis har været nødsaget til at flytte familien til Mellemøsten for at kunne arbejde for Qatar Airlines.

Hos Norwegian starter de tidligere SAS-piloter normalt som 1. styrmand – også på trods af mange års anciennitet, men det er ikke noget som afskrækker SAS-piloterne, mener Mogens Holgaard;

”Der er rift om trygge pilotjob i Skandinavien lige i øjeblikket på grund af krisen i luftfartsbranchen, men vi håber da snart, at det vender, og at SAS begynder at ansætte igen.”