Norwegian står fast på Dreamlineren trods endnu en forsinkelse

Boeings meddelelse om, at den amerikanske flyproducent bliver forsinket med leveringen af den første 787 Dreamliner, er ikke godt nyt for Norwegian, der står i kø til to Dreamlinere med planlagt levering efteråret 2012. Alligevel meddeler Norwegian, at man p.t. ikke har tanker om at skifte flyproducent.

Som det første europæiske lavprisflyselskab har Norwegian tilbage i efteråret 2010 bestilt to 787 Dreamlinerehos Boeing med henblik på at påbegynde flyvninger til interkontinentale destinationer. Men med endnu en forsinkelse af den omtalte Dreamliner, som Boeing meddelte tidligere på ugen, er Norwegiansleveringer i risiko for at blive forsinket. Men trods Boeings meddelelse om endnu en forsinkelse, rokker Norwegian sig ikke i spørgsmålet om at skifte producent til eksempelvis europæiske Airbus.

”Vi står fast på Dreamlineren trods meldinger om endnu en forsinkelse. Så vi har ingen planer om at skifte leverandør,” siger Norwegians pressetalsmand i Norge, Lasse Sandaker-Nielsen, til CHECK-IN.dk

I første omgang påvirker den annoncerede forsinkelse japanske All Nippon Airways, der skulle have modtaget den første 787 Dreamliner i årets første kvartal, hvilket nu er udskudt til tredje kvartal 2011. Det er ikke første gang, at Boeing på udskyde leveringen af Dreamlineren. Faktisk er leveringen af den første Dreamliner forsinket omkring tre år pga. uventede tekniske udfordringer.

Norwegian venter som nævnt på to stk. Dreamlinere, og det norske lavprisflyselskab har planer om at aftage yderligere 4-6 eksemplarer af flyet.Men om Norwegian nu må se længere ud i fremtiden end 2012 før leveringen af de to Dreamlinere, er ifølge selskabet uvist.

”Vi har fået at vide af Boeing, at det første fly til All Nippon Airways er forsinket, men vi har ikke fået nogen melding om, hvorvidt det kommer til at påvirke vores bestillinger. Det er for tidligt at sige noget om, så vi forventer, at Boeing kontakter os, når de ved, om vores fly bliver forsinkede eller ej,” siger Lasse Sandaker-Nielsen.

Norwegian har i første omgang leaset de to Dreamlinere for 12 år. I alt har Boeing en ordreliste på 866 eksemplarer af 787 Dreamlineren fordelt på 56 kunder, hvoraf Norwegian og Icelandair er de eneste nordiske kunder.

Foto: Norwegian må formentlig vente noget længere på selskabets første levering af Boeing 787 Dreamliner.