Norwegian Boeing 737-800 i Københavns Lufthavn. (Foto: Arne V. Petersen)

Norwegian udfordrer SAS til Tel Aviv

SAS har i snart to år fløjet alene fra København til Tel Aviv. Fra den 11. april blander Norwegian sig i kampen om de årligt 45.000 passagerer på ruten.

Den 4. juni 2012 genoptog SAS beflyvningen af Tel Aviv efter 10 års pause. Sidenhen har selskabet været alene på ruten, der i 2013 havde omkring 45.000 passagerer.

Men SAS får ikke lov at få ruten for sig selv. Norwegian har længe søgt om tilladelse til at flyve fra København til den israelske storby, og tilladelsen kom endeligt på plads i sidste uge.

Det betyder, at det norske lavprisflyselskab fra den 11. april vil flyve to gange ugentligt fra København til Tel Aviv, og allerede den 4. maj øges til tre ugentlige afgange.

“Jeg er meget glad for, at vi kan tilbyde vores danske passagerer en spændende ny, direkte rute til Tel Aviv. Byen tilbyder sine besøgende en fantastisk blanding af badeferie og storby,“ siger Johan Bisgaard Larsen, der er presse- og markedschef hos Norwegian i Danmark.

Attraktiv tidtabel
Norwegian vil flyve til Tel Aviv med selskabets 186-sæders store Boeing 737-800 fly, der har gratis WiFi ombord. Dermed vil den ugentlige kapacitet være på 1.116 udbudte sæder.

Norwegian flyver fra København på mandage og fredage kl. 06.05 med ankomst i Tel Aviv kl. 11.30 lokal tid efter en flyvning på fire og en halv time. Om søndagen forlader man dog første CPH kl. 08.25 med ankomst i Tel Aviv kl. 13.50.

Umiddelbart lader det til, at Norwegians fartplan er mere attraktiv, end hvad SAS kan tilbyde.

SAS flyver i sommertrafikprogrammet også tre gange om ugen til den israelske storby. Om tirsdagen er det afgang kl. 07.00 fra CPH med ankomst i Tel Aviv kl. 12.25. På torsdage og lørdage flyves der sent om aftenen kl. 22.50 fra København med ankomst kl. 04.15 i den tidlige morgen i Ben Gurion-lufthavnen.

SAS flyver med Airbus A321 til 198 passagerer om tirsdagen, mens A320´eren med 168 sæder flyver på de to øvrige ugentlige afgange. Dermed kan SAS tilbyde 1.068 sæder om ugen, hvilket er et halvt hundrede færre end Norwegian.

“Både for turister og ikke mindst forretningsrejsende er det rigtig godt nyt, at Norwegian åbner på Tel Aviv. Vores erfaringer siger, at når der kommer flere afgange og flere muligheder for at rejse, vokser markedet,“ siger ruteudviklingschef, Ole Wieth Christensen fra Københavns Lufthavn.