Norwegian-fly i Københavns Lufthavn. (Foto: Ernst Tobisch)

Norwegian vender tilbage med 18 ruter fra Danmark

Fra den 1. juli vil Norwegian øge antallet af fly i drift fra de nuværende otte til i alt 20. Det giver mulighed for at udvide trafikprogrammet til 76 ruter, heraf 18 fra Danmark

Da Norwegian tirsdag annoncerede genåbningen af indenrigsruten fra København til Aalborg, var det forløberen til en lidt større tilbagevenden til det danske marked noget tidligere end forventet.

Nu annoncerer Norwegian, at man 1. juli vender tilbage på hele 18 ruter på det danske marked, hvilket svarer til omkring en tredjedel af det rutenet, som selskabet havde planlagt fra danske lufthavne i det indeværende sommertrafikprogram.

Den 1. juli tager Norwegian samtidig hul på en periode, hvor en ny aftale med leasingselskaberne træder i kraft for de kommende ni måneder. Fra denne dato er Norwegian ikke længere låst til kun at operere otte fly, da en særlig “power-by-the hour”-aftale giver mulighed for at sende flere 20 fly på vingerne mod en fast timepris til flyleasingselskaberne.

Fra København (CPH) vil Norwegian flyve på følgende ruter:

Aalborg AAL (19 afgange om ugen)
Oslo OSL (7 afgange om ugen)
Stockholm ARN (6 afgange om ugen)
London LGW (6 afgange om ugen)
Malaga AGP (4 afgange om ugen)
Alicante ALC (3 afgange om ugen)
Nice NCE (3 afgange om ugen)
Palma de Mallorca PMI (2 afgange om ugen)
Amsterdam AMS (2 afgange om ugen)
Barcelona BCN (2 afgange om ugen)
Berlin BER (2 afgange om ugen)
Budapest BUD (2 afgange om ugen)
Edinburgh EDI (2 afgange om ugen)
Krakow KRK (2 afgange om ugen)
München MUC (2 afgange om ugen)
Split SPU (1 afgang om ugen)
Chania CHQ (1 afgang om ugen)

Fra Billund (BLL) vil Norwegian flyve fire gange om ugen til Oslo.

76 ruter i Skandinavien
Det er ikke kun i Danmark, at Norwegian vil genåbne en del af sine ruter. Samlet vil der blive åbnet op for 76 ruter i Skandinavien og Europa fra den 1. juli.

“Mange kunder har givet udtryk for, at Norwegian må tilbage på vingerne med ruter til langt flere destinationer, end vi har i dag. Jeg har en god nyhed til alle, der gerne vil rejse med Norwegian til sommer: Vi kommer i luften med flere fly, og vi genåbner en række af de ruter, som vores kunder har efterspurgt. Nu, hvor konkurrenterne er i gang igen, ønsker vi også at melde os ind i konkurrencen og bidrage til, at samfundet gradvist vender tilbage til det normale. Samtidig har vi indført en række tiltag for yderligere at reducere en allerede lav smitterisiko om bord,” siger koncernchef Jacob Schram i en pressemeddelelse.

Selvom Norwegian genstarter flyvningerne fra Danmark, så bliver der ikke i første omgang beskæftigelse til de danske piloter og kabineansatte, der i dag står uden arbejde som følge af konkursen i de danske bemandingsselskaber.

I stedet er det 300 piloter og 600 kabineansatte fra de norske baser, der kommer til at bemande de 20 fly, der vil være i drift fra den 1. juli.

 

Relaterede artikler:

Norwegian genåbner dansk indenrigsrute

Norwegian aflyser alle sommerflyvninger fra Danmark

Ingen Norwegian-fly i Danmark før 2021