Lufthansas A380-800 i Københavns Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Ny Airbus A380-destination

San Francisco bliver den 21. globale destination, der vil blive betjent med Airbus A380-fly. Det er Lufthansa, der fra den 10. maj indsætter mega-jumboen på selskabets rute til den amerikanske vestkyst. Dagen før indvies A380-destination nr. 20, når Air France påbegynder beflyningen af ruten Paris-Montreal med kæmpeflyet.

Det er efterhånden ikke blevet et særsyn at opleve Airbus A380-flyet rundt omkring i de større lufthavne i verden. Den 9. maj vil Air France indsætte mega-jumboen på ruten mellem Paris og Montreal, der dermed bliver den 20. destination betjent med A380.

Men blot dagen efter følger Lufthansa efter med destination nr. 21, når A380-flyet fremover indsættes på ruten mellem Frankfurt og San Francisco. Dermed bliver Lufthansa det eneste luftfartsselskab, der kan tilbyde A380-service mellem Europa og den amerikanske vestkyst.

Lufthansa vil flyve dagligt til den populære amerikanske storby med det nuværende rutenummer LH454 (til Europa)og LH455 (fra Europa). Ruten betjenes i dag af en Boeing 747-400 jumbojet.

Fra slutningen af februar måned vil Lufthansa også indsætte Airbus A380 på ruten mellem Frankfurt og New York, J.F. Kennedy Airport. Med indsættelsen af A380 på New York og San Francisco kommer Lufthansa op på fem A380-destinationer, idet selskabet i forvejen opererer til Johannesburg, Beijing og Tokyo med det imponerende fly.

“Vore kunder er begejstrede for vores nye flagskib, og det der bliver rost mest, er den nye, stille kabine. Vores nye First Class kabine er den, der sætter nye standarder, “siger Dr. Karl-Rudolf Rupprecht, Lufthansas chef for Hub Management i Frankfurt. “En anden meget vigtig faktor for os, er den høje grad af miljøeffektivitet, som opfyldes af A380. Dette flys lave brændstofforbrug og dets lave støjniveau opfylder allerede fremtidens standarder. “

Fra sommerfartplanens ikrafttræden i slutningen af marts måned vil næsten 37.000 passagerer hver ugehave mulighed for at flyve med en Lufthansa A380. Lufthansa forventer at modtage det ottende fly af denne type i første halvdel af 2011.

Foto: Lufthansas Airbus A380 besøgte Københavns Lufthavn den 15. september 2010. Nu skal flyet indsættes på ruten fra Frankfurt til San Francisco.